Публикация

Министър Петров: България е една от най-атрактивните дестинации за здравен туризъм в Европа

Изготвят правила за СПА сектора


Министърът на здравеопазването проф. Николай Петров и министърът на туризма Николина Ангелкова обсъдиха възможностите за практикуване на здравен туризъм в България, съобщиха от здравното ведомство.

Те са се обединили около позицията, че България е сред страните, в които се комбинират висок професионален опит на медицинския персонал с атрактивни цени на медицинските услуги и това може да превърне страната в предпочитана дестинация за така наречените „здравни туристи“.

 

България е една от най-атрактивните дестинации за подобен туризъм в Европа, за което спомагат отличните природни условия и дадености като известните ни минерални извори и планинските региони с чист въздух, е изтъкнал министър Петров.

Николина Ангелкова е подчертала, че основен приоритет в работата на ведомството остава въвеждането на правила и ред за функциониране на СПА сектора и насърчаване на неговото развитие, като реална възможност за удължаване на сезона и привличане на по-висок клас туристи. Тя е уточнила, че важна стъпка в тази посока е било приемането на Наредбата за условията и реда за сертифициране на „балнеолечебен (медикъл СПА) център“, „СПА център“, „уелнес център“ и „таласотерапевтичен център“.

Коментари