Публикация

Етеричните масла в битката с целулита

По какъв начин действат. Важно е да се знае, че битката с целулита не се печели единствено с няколко козметични процедури, а със здравословен начин на живот


Целулитът не е проблем единствено на дамите в зряла възраст или на тези с наднормено тегло.От целулит "страдат" и  по-младите и стройните, като основните причини са - нездравословно хранене и липса на движение.

Прочистването на целулитния склад не е никак лесно и бързо. В салоните за красота се предлагат най-различни процедури, а козметиката залага на богат арсенал от масла, лосиони и кремове. Стотици са чалъмите за изглаждане на портокаловата кожа, но и най-скъпият няма да я премахне, а ще я заглади и скрие.

Етеричните масла са едно от природните средства за справяне с грубата кожа,

което обаче изисква време, търпение и постоянство.

Маслото от здравец е сред най-добрите етерични масла за скриване на целулита. Стимулира кръвообращението и лимфната система, намалява задържането на вода и премахва токсините. КОжата с целулит се масажира два пъти дневно със смес от 6 капки от масло от здравец в една супена лъжица кокосово масло.

Етеричното масло от грейпфрут насърчава отстраняването на клетъчните токсини, което го прави чудесен всекидневен еликсир при лечение на целулит и срещу задържане на течности. То е богато на бромелаин, мощен противовъзпалителен ензим, който бори целулита. В стъклена бутилка се разбъркват 7 капки етерично масло от грейпфрут в чаена лъжичка масло от жожоба. Нанася се през нощта върху засегнатата от целулит кожа. Допълнителен бонус на грейпфрутовото масло е намаляване на апетита, като се разпръснат няколко капки във въздуха или се впръскват в някаква тъкан.

Хвойната стимулира циркулацията и се препоръчва за масаж, тъй като помага за отърваване от шлаки и токсини. Подходяща е при антицелулитни процедури, тъй като подпомага организма да се освободи от токсините, които се натрупват в мастните клетки. Етеричното масло от хвойна има невероятен детоксикиращ ефект и намалява задържането на течности. Малка бутилка от тъмно стъкло се пълни наполовина с шипково масло и се добавят няколко капки етерично масло от хвойна (2-3 капки в 1 чаена лъжичка). Разбърква се добре и се използва върху засегнатите области най-малко веднъж на ден.

Етеричното масло от кипарис увеличава циркулацията на кръвта

и изхвърлянето на токсини и отрови от тялото, а така помага и за предотвратяване натрупването на целулит. Маслото е полезно още и защото не допуска задържането на течности.

Девет капки се прибавят в 2 супени лъжици шеа масло и засегнатата област се масажира два пъти на ден.

Етеричното масло от лимон има детоксикиращи свойства, стяга и тонизира кожата. То може да помогне за намаляване на мастните депа, които образуват целулит. Не бива обаче да се използва през деня, защото е фоточувствително. В половин чаша шафраново масло се добавят 20 капки лимоново и се разбърква добре. Нанася се обилно количество върху засегнатите зони преди лягане.

Източник

Коментари