Публикация

ВМА и ЦСКА заедно в подкрепа на безвъзмездното кръводаряване

ВМА и ЦСКА заедно в подкрепа на безвъзмездното кръводаряване

Oбща кауза в Световния ден на кръводарителя


Военномедицинска академия отбеляза Световния ден на кръводарителя с Ден на отворените врати в Центъра по трансфузионна хематология.

Инициативата бе подкрепена и от представители на Футболен клуб ЦСКА.

Да дарят кръв и по този начин да помогнат за спасяването на човешки живот се отзоваха административният директор на отбора Милко Георгиев, директорът на ДЮШ Стефан Яръмов, помощник-треньорът Кирил Динчев, директорът на Пресслужбата Христофор Христов. Младите надежди на клуба Кристиян Малинов и Пламен Гълъбов също отправиха призив за насърчаване на безвъзмездното кръводаряване.

„Този акт е безценен за нас. Благодаря ви!”, обърна се тях ВРИД началникът на ВМА полк. проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS.

„Искам да благодаря на всички кръводарители за този високохуманен жест.

Ежедневно през нашия център преминават много хора, които помагат за спасяването на човешки животи”, коментира полк. проф. д-р Румен Попов, д.м.

– началник на Центъра по трансфузионна хематология към ВМА.

Той изрази своята благодарност към ЦСКА, че са се включили в благородната кауза.

„Отзовахме се с абсолютното съзнание, че правим нещо, което е в интерес на обществото и с идеята, че ФК ЦСКА освен пример за спортни постижения, може да бъде пример и по отношение на социални каузи, каквато е тази”,

заяви от своя страна административният директор на отбора Милко Георгиев.

Няколко десетки са кръводарителите, преминали през Центъра по трансфузионна хематология на ВМА през днешния ден.

Извън кампанията, всеки желаещ може да го направи всеки ден, от 08.00 до 18.00 часа.

„Искам да успокоя всички да не се притесняват от кръводаряването, тъй като самият акт довежда до физиологични промени в организма и в никакъв случай не е опасно за тяхното здраве. Освен това, нашето основно задължение е да се грижим за кръводарителите преди, по време и след кръводаряването”, подчерта проф. Попов.

Коментари

Това е ЦСКА!