Публикация

ПРОГРАМА на йога практиките за деца и бременни - ден на йогата 2017

В програмата има лекции по йога и аюрведа за деца и родители


 

ЙОГА ЗА ДЕЦА  "БАЛА ЙОГА"

Йога практиките за деца ще се провеждат само в присъствието на придружител

Йога внушава отговорност и уважение към себе си и другите и предоставя инструменти за насърчаване на фокусирано, спокойно и центрирано поведение. За да постигне тази цел, "бала йога" (йога за деца) ще представя:

хатха йога , нада йога (Йога на звука), нритя и  йога, кала  и йога (йога и изкуство), ранголи, рисунки на мандали и янтри. Изработване на различни фигури чрез използване на рециклирани материали като стари книги или използвана пластмаса. Тoзи опит ще помогне да се балансира ума и тялото.

Йога за специални деца c обучени учители по йога.

Лекции по  йога и аюрведа за деца и родители

 Йога практики

10:00     Йога за специални деца – Мариела Христова - рехабилитатор, Ралица Рачева - рехабилитатор, Съни Костадинова – йога абхяси.

11:00     Йога за специални деца – Мариела Христова - рехабилитатор, Ралица Рачева - рехабилитатор, Съни Костадинова – йога абхяси.

10:00     Йога за  деца – Мириана Иванова – Вярва, че йога е за всеки, който иска да развие себе си в посока на по-добро здраве. Обучена за преподаватели по йога към Yoga Alliance RYS200, хатха йога 250 часа. Инструктор по йога, студио „Йога Дивали“.

11.00  Мила Иванова - куклена актриса,  завършила и курс „Йога за деца” към БФЙ, „Йога с деца е един мой сбъднат сън, реализирана мечта, благодарение на която посрещам всеки ден с усмивка. ”  Инструктор по йога, студио, „Йога и приятели”.

12:00     Натали Ранчева – Майка, от 6 години се занимава активно с йога. Натали вярва в древния  принцип, че духовното знание се предава от учител на ученик. За нея това е начин да намери баланса и хармонията в нещата, които прави. Инструктор по йога, Царско село, Тенис клуб “Малееви”.

13:00     Анджи Ангелова – занимава се активно с йога от 2015г., като опитът и обичта й към децата я насочват в посока детска йога. Наслаждава се на работата с деца и би искала да е активна част от развитието на детска йога в България. Инструктор по йога, БФЙ.

14:00     Снежина Докова –   завършила през 2017 г курс към НСА, нейните думи " Обичам децата. Те са истински, искрени и енергични и все още не са започнали да се отдалечават от истинската си същност. Вярвам, че ще мога да им помогна да си останат такива. Децата са бъдещето, а за да е по-светло то е добре някой да ги насочва правилно през настоящето. Инструктор по йога, БФЙ.

15:00     Светлана Гигова –  Инструктор по йога, индолог, учител .

16:00     Яна Кирилова –   учител на деца от 6 год. Завършила курс по ащанга йога. Курс за деца към БФЙ, нейните думи " Работата с деца за мен е безценен урок на живота. Докато тече заниманието по йога, малчуганите се превръщат в мои учители със своята спонтанност, откровенност и радост без повод. Инструктор по йога, БФЙ.

17:00     Марина Усева –  занимава се активно с йога от 7год. , от 4 год. с йога с деца. Инструктор по йога, „Изкуство да живееш“.

Нритя Йога  :  Виктория Маринчева – танцьор на класически индийски танц  „Бхаратнатям“ , Инструктор по йога

Надa  Йога :   Камал Кишор, Индия, Виолета Дилова – музиканти.

Кала йога:  Илияна Митова, Невена Атанасова – художник,  Галина Иванова - строителен инженер и дизайнер, чиято страст е работата с рециклирани материали, автор на работилници и идеи за правене на неща с ръце – торбички за билки, тефтерчета, картички и други. От 2005г развива собствен творчески и изследователски проект „Бели ризи от Бела Речка“. , Светлана Бояджиева-Колева, Стела Стоилова.                 

Лекции

10:30     „Стрес, йога и деца“  –  Натали Ранчева, Инструктор по йога.

12:00     „Здравословна храна“  – Анджи Ангелова,  Инструктор по йога, БФЙ.

15:00     „Мястото на аюрведа в детското здравеопазване“   – Д-р  Йоанна Маринова, студентка в      МУ.

16:00     „Храната и децата“ – д-р Авишек,  д-р  Мауна Каушик.

 

Коментари