Публикация

Над 100 състезатели се включиха в надпревара по планинско колоездене (ВИДЕО)

Участниците трябваше да преодолеят трасе с дължина 5 км и денивелация 260 метра


Над 100 участници се включиха в състезанието по планинско колоездене в дисциплина ХСО, което се проведе на 28 май 2017 г. в парк Аязмото в Стара Загора. Надпреварата бе официален кръг от „Купа България“, а организатори бяха велоклуб клуб „Зарата“ и Български колоездачен съюз.  

Състезателите трябваше да преодолеят трасе с дължина 5 км и денивелация 260 метра. „Има доста технични участъци, един от които е известен като „смъртта“, тъй като е много екстремен“, обясни Живко Желязков, председател на велоклуб „Зарата“.

В най-атрактивната категория „Мъже Елит“ победител стана Богдан Стойчев от клуб „Верея“, Стара Загора.  „Доволен съм от победата, тъй като конкуренцията беше доста сериозна“, сподели победителят. Той не пропусна да похвали и отличната организация на надпреварата.

Сред спонсорите на състезанието бе фирма Екофарм със своя иновативен продукт Амбинор Енерджи. От този сезон зареждащият биоактивен комплекс този сезон е с ново, обогатено съдържаниe - освен магнезий, витамин В6 и аргинин и аспартат,  енергизиращата хранителна добавка вече включва и биотин. Част от участниците познаваха Амбинор Енерджи и не пропуснаха да се подкрепят преди старта. 

Коментари