Публикация

ГОТОВИ СА ЗДРАВНИТЕ КНИЖКИ ЗА БЛАГОТВОРИТЕЛНАТА ИНИЦИАТИВА НА МЦ КИРМ - ПЛЕВЕН

ГОТОВИ СА ЗДРАВНИТЕ КНИЖКИ ЗА БЛАГОТВОРИТЕЛНАТА ИНИЦИАТИВА НА МЦ КИРМ - ПЛЕВЕН

Чрез тази инициатива, мисията на центъра се разширява – идеята на екипа е не само да осигури раждане на дете, но след това – детето да расте здраво, обгрижено и спокойно, с добро физическо и емоционално здраве


Готови са здравните книжки за благотворителната инициатива на МЦ КИРМ - Плевен „Дете на МЦ КИРМ Плевен”.

С тях всички деца на центъра, заченати след ин витро процедури или интраутеринни инсеминации, или родени, благодарение на терапия след загуби на плода, до навършване на 18-годишна възраст, при необходимост, ще получават безплатни консултации и изследвания от спецалисти на центъра в три направления: 1/ изследване и оценка на имунния статус, консултации с имунолог и профилактика на чести инфекции; 2/ консултации с лекар - специалист по диететика и хранене, оценка на метаболитния  статус и изработване на индивидуален хранителен режим при деца с наднормено тегло или други здравословни проблеми; 3/ консултации на децата и техните родители с детски психолог.

Безплатните имунологични изследвания и консултации с имунолог – доц. д-р  Емилияна Конова, д.м. и д-р Светла Блажева, ще се извършват в трите имунологични кабинета на МЦ КИРМ – в Плевен, Пловдив и Бургас. Безплатните консултации с диетолог – д-р Недка Добрева, ще се извършват в кабинетите в Пловдив и в Плевен, а безплатните консултации с психолог Анелия Рангелова – в центъра в Плевен.

На всяко дете, при раждането, ще бъде предоставена лична здравна книжка „Дете на МЦ КИРМ – Плевен“, с която родителите ще могат през годините да посещават трите центъра и съответните специалисти и в която ще се отразяват всички консултации и изследвания, за да се проследява здравния статус на детето.

Чрез тази инициатива, мисията на центъра се разширява – идеята на екипа е не само да осигури раждане на дете, но след това – детето да расте здраво, обгрижено и спокойно, с добро физическо и емоционално здраве.

 

 

 

Коментари

Olga haitowa
15 юни 2022 11:31

Въпросната "благотворителна" инициатива се оказа пошла пи ар акция, тъй като при опит да запазя час за преглед на детето си ми казаха, че нямам такава възможност, тъй като програмата не съществувала наистина. Бях много изненадана, тъй като се парадира, че е възможно до навършване на 18 г. да се възползваш от нея, а още в началото й тя вече не съществува...