Публикация

Предложеният анекс към индивидуалните договори с болниците противоречи на НРД 2017

Предложеният анекс към индивидуалните договори с болниците противоречи на НРД 2017

Недопустимо е касата да лимитира задълженията си само до наличието на излишък в болничната помощ, категорични са от БЛС


Предложените от Националната здравноосигурителна каса промени в анекс към индивидуалните договори с болничните заведения противоречи на Националния рамков договор за медицински дейности за 2017 г. Това е причината Българският лекарски съюз да отказва да го съгласува.

Съсловната организация очаква от здравната каса да предостави мотиви за предложенията за изменение и допълнение в типовите договори с лечебните заведения. Според лекарския съюз определянето на индикативни стойности за медицински изделия и лекарствени продукти за лечение на злокачествени заболявания и отпадане на правото за надвишаване на индикативните стойности с до 3% е рестриктивно, незаконосъобразно и противоречи на НРДМД за 2017 г.

Недопустимо е касата да лимитира задълженията си само до наличието на излишък в болничната помощ, защото такъв не е налице, категорични са от Българския лекарски съюз.

На сайта на БЛС е качено писмо до НЗОК (вижте и в прикачения файл), в което съсловната организация настоява за обосновка на предложенията за промени, направени от здравната каса.

Прикачени файлове

pdf

Коментари