Публикация

В Пловдив бе представена българо-индийска изложба, част от Международния ден на йогата

Стотиците присъстващи имаха възможност да посетят лекции и да се включат в множество активности


Международият ден на йогата бе отбелязан с много лекции и йога практики на 24 юни в Пловдив. Събитието се организира за трета поредна година, а интересът към него не престава.

Празника откри директорът на Пловдивски културен институт- Марияна Стракова, която отправи приветствия към посетителите. Тя отбеляза, че именно хората са тези, които правят Денят на йогата толкова важен.

Стотиците присъстващи имаха възможност да посетят лекции и да се включат в множество активности. Според Марияна Стракова целта на празника е да събере на едно място преподаватели по йога от Пловдив, така че посетителите да се запознаят с различните видове йога, както и да изберат точния за тях.

В една от залите желаещите се включиха в медитация за любов и благодарност, водена от  Елица Йоргова. Тя е преподавател по класическа и акро йога от 2009г. Сред учениците й има хора от всички възрасти, като най-възрастният от тях е на 73 години.  „Това, което мотивира хората да започнат да се занимават с йога, е усещането за спокойствие след практиката“, сподели още Елица.

По време на Международния ден на йогата за първи път в Пловдив бе представена и българо-индийската изложба „Индия ала Прима“ на изтъкнатите художници Аглика Гайтаникова, Иван Додов, Селма Тодорова и Стефан Чурчулиев. Основната част от колекцията акварели е създадена от четиримата художници в подножието на Хималаите.

Организаторите на събитието апелират да не забравяме посланието на йога, а именно: „Да живеем в здраве и хармония!“

Коментари