Публикация

Д-р Пинторе консултира и оперира Hallux Valgus (неприятното кокалче на крака) във Вита

Д-р Пинторе консултира и оперира Hallux Valgus (неприятното кокалче на крака) във Вита

Италианският ортопед отстранява Hallux Valgus (неприятното кокалче на крака)


Италианският ортопед отстранява Hallux Valgus (неприятното кокалче на крака)


От април 2017 г. в МБАЛ "Вита" консултира и оперира доц. д-р Ернесто Пинторе. Италианският специалист е ортопед и травматолог с повече от 30 години опит в наследствени и придобити деформации на стъпало, китки, колена и други. Д-р Пинторе извършва операции в целия обем хирургични ортопедични интервенции, с изключение на гръбначна хирургия и детска ортопедия ( деца до 6 г.). Член е и на Българския лекарски съюз. Българските пациенти могат да получат консултация и лечение на едни от най-честите заболявания на предната част на стъпалото  - халукс валгус (Hallux Valgus), болка в областта на метатарзалните кости, пръст-чукче. Халукс валгус представлява деформация на ставата в основата на големия пръст на крака. При това състояние големият пръст е изкривен в посока към останалите пръсти и ги притиска, като това води до допълнително изпъкване на ставата на големия пръст. Кожата в областта на деформацията обикновено е болезнена и зачервена. Лечението включва хирургичен достъп през кожата (около 0,5 см) под рентгенов контрол. Този тип миниинвазивна интервенция се нарича „перкутанна хирургия“. При нея няма разрези, както е в традиционната, хоспитализацията е много кратка и резултатите са 97-98% успешни.

„Във Вита уважаваме доказаните специалисти. Д-р Пинторе има световна практика и пациентела. Надявам се да удоволетвори нуждите и на българските пациенти,“ коментира д-р Тихомир Савчев, управител в МБАЛ „Вита“ София.

Д-р Пинторе преглежда и извършва операции в България всеки месец. Цената на консултацията е 80 евро (левовата равностойност), а за операция на едно стъпало – 950 евро (левова равностойност). При въпроси и за записване на час за консултация с доц. д-р Пинторе, обадете се на тел.: 0879 815 800.

Свързани материали:

Коментари