Публикация

Велико Търново - фармацевтична колегия на годината

Велико Търново - фармацевтична колегия на годината

Старопрестолният град ще бъде домакин на церемонията в Деня на фармацевта на 10 февруари догодина


Великотърновската колегия на фармацевтите получи годишната награда на Българския фармацевтичен съюз. Статуетката на Асклепий бе връчена по време на традиционните Фармацевтични дни, които се проведоха от 23 до 25 юни в Русе, навръх професионалния празник на фармацевта – Еньовден.

Това е най-значимият ежегоден форум на съсловието, обясни Евгени Маринов, председател на великотърновската колегия, който получи статуетката. Предложението за номинацията е дошло от други фармацевтични колегии от страната и е било гласувано единодушно от Управителния съвет на БФС. То задължава великотърновци да бъдат домакини догодина през февруари на националното честване  на Деня на съсловната организация, каза още Маринов.

XI фармацевтични дни в Русе тази година бяха съчетани с научен форум, в центъра на който бяха дигитализацията на аптечния сектор, генеричното изписване и замяната на лекарствата, добрите практики в аптеките, биотехнологичните иновации.

БФС представи новия си проект за  дистанционно  продължаващо обучение на магистър-фармацевтите. Платформата ще стартира официално на 1 юли 2017 г.

Освен колективната награда на форума бяха връчени и персонални награди за магистър-фармацевти:

РФК Бургас - Христо Бургазлиев

РФК Варна - Живка Атанасова

РФК Добрич - Лили Тодорова

РФК Перник - Аделин Коцев

РФК - Пловдив - Жулиета Гродева

РФК - София - Асена Стоименова

РФК- Стара Загора - Иванка Велева.

 

 

 

Коментари