Публикация

Баща преби лекарка в болница „Шейново“

Баща преби лекарка в болница „Шейново“

Настоявал да получи незабавно плацентата на новороденото си бебе


Акушер-гинеколожката от болница „Шейново” д-р Албена Гагова беше пребита на работното си място от баща, който настоявал да получи плацентата на новороденото си бебе, информира bTV.

Д-р Гагова обяснила на мъжа, че плацентата е биологичен материал и за неговото използване и съхранение има установен ред. След като изтъкнала, че управителят на болницата е разпоредил тя да бъде съхранена правилно, но не и да бъде предадена в почивния ден, без необходимата документация, лекарката била ударена от мъжа и загубила съзнание.

Д-р Гагова е с комоцио, счупен нос и множество хематоми по лицето.

Изпълнителният директор на „Шейново“ д-р Румен Велев съобщи пред камерите на телевизията, че лекарката не е добре, била е в безсъзнание около 20 – 25 минути.
Намерена е от акушерка на площадка на стълбището, в локва кръв, разказа д-р Румяна Мандаджиева, първият повикан на мястото лекар.

 „Разговаряхме два пъти. Първо, за да провери дали наистина бащата е получил разрешение от мен, както е твърдял. Това е абсолютна лъжа. При втория разговор вече се чуваше гласът на мъжа, беше агресивен“, разказа д-р Велев. 

„Всички сме шокирани. Това е абсолютно необясним случай. Такава агресия за мен е патологична“, коментира д-р Велев.

Той допълни, че преди време е разговарял с агресивния баща, който му обяснил, че се занимава с генетични изследвания във Великобритания.

По първоначална информация нападателят е с криминално досие за кражба и дребни хулигански прояви.

От Софийската районна прокуратура съобщиха, че агресивният мъж, чието име е Владимир Стоянов, е задържан за 72 часа. Повдигнато му е обвинение за нанасяне на лека телесна повреда на медицински специалист при изпълнение на служебните му задължения, за което се предвижда наказание "лишаване от свобода" от една до пет години.

Коментари

3 юли 2017 13:24

Това просто не може да бъде нормално! Лекарите не може да работят всеки ден в страх за живота си. Решенията, които взимат всеки ден за спасяването на живота на пациентите си са достатъчно тежки, за да трябва и непрекъснато да мислят кой необуздан роднина на пациент ще постави под съмнение действията им и ще им посегне. НЕ на терорът в болниците!

3 юли 2017 12:47
Бойко Бонев
3 юли 2017 12:47

Шокиран съм. Д-р Гагова е един от най-добрите гинеколози в България. Познавам я лично, защото тя води раждането на жена ми. Този изрод трябва да лежи в затвора.