Публикация

Баща преби лекарка в болница „Шейново“

Баща преби лекарка в болница „Шейново“

Настоявал да получи незабавно плацентата на новороденото си бебе


Акушер-гинеколожката от болница „Шейново” д-р Албена Гагова беше пребита на работното си място от баща, който настоявал да получи плацентата на новороденото си бебе, информира bTV.

Д-р Гагова обяснила на мъжа, че плацентата е биологичен материал и за неговото използване и съхранение има установен ред. След като изтъкнала, че управителят на болницата е разпоредил тя да бъде съхранена правилно, но не и да бъде предадена в почивния ден, без необходимата документация, лекарката била ударена от мъжа и загубила съзнание.

Д-р Гагова е с комоцио, счупен нос и множество хематоми по лицето.

Изпълнителният директор на „Шейново“ д-р Румен Велев съобщи пред камерите на телевизията, че лекарката не е добре, била е в безсъзнание около 20 – 25 минути.
Намерена е от акушерка на площадка на стълбището, в локва кръв, разказа д-р Румяна Мандаджиева, първият повикан на мястото лекар.

 „Разговаряхме два пъти. Първо, за да провери дали наистина бащата е получил разрешение от мен, както е твърдял. Това е абсолютна лъжа. При втория разговор вече се чуваше гласът на мъжа, беше агресивен“, разказа д-р Велев. 

„Всички сме шокирани. Това е абсолютно необясним случай. Такава агресия за мен е патологична“, коментира д-р Велев.

Той допълни, че преди време е разговарял с агресивния баща, който му обяснил, че се занимава с генетични изследвания във Великобритания.

По първоначална информация нападателят е с криминално досие за кражба и дребни хулигански прояви.

От Софийската районна прокуратура съобщиха, че агресивният мъж, чието име е Владимир Стоянов, е задържан за 72 часа. Повдигнато му е обвинение за нанасяне на лека телесна повреда на медицински специалист при изпълнение на служебните му задължения, за което се предвижда наказание "лишаване от свобода" от една до пет години.

Коментари

Това просто не може да бъде нормално! Лекарите не може да работят всеки ден в страх за живота си. Решенията, които взимат всеки ден за спасяването на живота на пациентите си са достатъчно тежки, за да трябва и непрекъснато да мислят кой необуздан роднина на пациент ще постави под съмнение действията им и ще им посегне. НЕ на терорът в болниците!

Бойко Бонев
3 юли 2017 12:47

Шокиран съм. Д-р Гагова е един от най-добрите гинеколози в България. Познавам я лично, защото тя води раждането на жена ми. Този изрод трябва да лежи в затвора.