Публикация

От печата: Линейките викани на всеки 22 секунди в жегата

От печата: Линейките викани на всеки 22 секунди в жегата

Поредно нападение над медици 


Над 300 позвънявания за спешна помощ е имало в съботния непоносимо горещ ден. Това означава, че на всеки 22 секунди е трябвало линейка да тръгне към адрес, пише в. „Стандарт“.

Изданието отбелязва, че заради закъснение от 40 минути се е стигнало до нападение срещу екип на Спешната помощ в София. Агресията дошла от близки на болната жена, за която е извикана линейката. Шофьорът се опитал да обясни защо са се забавили, но бил ударен от близките на жената. Лекарката установила, че състоянието на пациентката не изисква настаняването й в болница. Но заради агресивното държане на близките жената е откарана в лечебно заведение. 

Вчера в София са получени над 200 сигнала заради жегата. Повечето са свързани със сърдечносъдови оплаквания от пациентите във връзка с горещото време. Над 20 са сигналите за колабирали хора по улиците. 
За щастие до снощи нямаше информация за починали хора за разлика от събота. Тогава петима души починаха за броени часове, а десетки колабираха. От жертвите е мъж на около 40 години, двама на възраст между 60 и 70 г., както и една жена на около 50 г. Освен тях от инфаркт е починал и пенсионер на около 70 г., докато се разхождал в Южния парк в София, информира още всекидневникът.

Специалистите апелират хората със здравословни проблеми, възрастните и малките деца да не излизат навън в най-горещите часове - между 11:00 и 16:00 часа. 

Коментари