Публикация

ШОК: Баща преби лекарка, изродила здраво бебето му. Българинът смята, че лекарите си заслужават боя

Изроди ли сме или лекарите си го просят


Млад баща преби лекарката, която изроди здраво бебето му. Драмата се разиграва в столичната болница "Шейново", когато  акушер-гикеологът д-р Албена Гагова, малко като е помогнала да се роди живо и здраво момиченце, бива нападната с юмруци от родителя, който настоява да му бъде предадена плацентата на бебето. Въпреки, че лекарката се е опитала да му обясни, че това няма как да бъде направено от нея.

В резултат на инцидента д-р Гагова е със счупени нос и челюст и в тежко психическо състояние.

Медиите изнесоха информация, че бащата е криминално проявен, други пък го квалифицираха като "интелигентен", а се надигнаха и откъслечни гласове, според които, бидейки родител на новороденото, има права над всичко, което е част от него.

Родителят бил работил в генетична лаборатория в Обединеното кралство, което според него е достатъчно основание да му бъде предадена плацентата.

Въпросите тук са няколко:

  • Кой защитава медицинските лица по време на изпълняване на служебните им задължения?(въпрос, който задаваме за н-ти пореден път)?
  • Кой изгради у българина самосъзнание на недостъпност и слободия?
  • Как се случва така, че след всеки подобен инциден медиите гръмват, а след това нищо не се променя?
  • Дали и този път насилникът ще бъде оправдан от някой психиатър, като поведението му ще бъде тълкувано като "афект" в резултат от ...постродилна депресия, може би?
  • В изроди ли сме се превърнали или лекарите си го просят, като продължават да бъдат лекари?

 

Коментари