Публикация

ШОК: Баща преби лекарка, изродила здраво бебето му. Българинът смята, че лекарите си заслужават боя

ШОК: Баща преби лекарка, изродила здраво бебето му. Българинът смята, че лекарите си заслужават боя

Млад баща преби лекарката, която изроди здраво бебето му. Драмата се разиграва в столичната болница "Шейново", когато  акушер-гикеологът д-р Албена Гагова, малко като е помогнала да се роди живо и здраво момиченце, бива нападната с юмруци от родителя, който настоява да му бъде предадена плацентата на бебето. Въпреки, че лекарката се е опитала да му обясни, че това няма как да бъде направено от нея.

В резултат на инцидента д-р Гагова е със счупени нос и челюст и в тежко психическо състояние.

Медиите изнесоха информация, че бащата е криминално проявен, други пък го квалифицираха като "интелигентен", а се надигнаха и откъслечни гласове, според които, бидейки родител на новороденото, има права над всичко, което е част от него.

Родителят бил работил в генетична лаборатория в Обединеното кралство, което според него е достатъчно основание да му бъде предадена плацентата.

Въпросите тук са няколко:

  • Кой защитава медицинските лица по време на изпълняване на служебните им задължения?(въпрос, който задаваме за н-ти пореден път)?
  • Кой изгради у българина самосъзнание на недостъпност и слободия?
  • Как се случва така, че след всеки подобен инциден медиите гръмват, а след това нищо не се променя?
  • Дали и този път насилникът ще бъде оправдан от някой психиатър, като поведението му ще бъде тълкувано като "афект" в резултат от ...постродилна депресия, може би?
  • В изроди ли сме се превърнали или лекарите си го просят, като продължават да бъдат лекари?

 

Коментари