Публикация

Не на агресията срещу медици

БЛС застава зад д-р Албена Гагова и целия екип на „Шейново“


УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,
УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

 
Българският лекарски съюз изразява безпрекословната си подкрепа към д-р Албена Гагова и към целия екип на САГБАЛ „Шейново“.

Съсловната организация е потресена от поредния случай на агресия, на безочливо поведение и безпочвено посегателство над медицинско лице в болница „Шейново“. Агресията срещу лекар е израз на човешка примитивност и заслужава най-сурово законово наказание.

За пореден път се сблъскваме с крайно недопустимо поведение към лекар, към лице, което полага грижи за здравето на пациентите, а в този случай се грижи за два живота – този на майката и на новороденото й дете. Тежкият побой над д-р Албена Гагова, всепризнат АГ-специалист и уважаван лекар, е поредният израз на осъдително и недопустимо поведение към медик. 

Зачестяващите случаи на насилие към представители на медицинското съсловие буди в Българския лекарски съюз крайно разочарование към възприятията на целия ни народ, защото лекарите са тези, които спасяват животи, и ние трябва да се борим да опазим техните.

БЛС няма да остане равнодушен към тенденцията на агресия срещу медицинското съсловие, която придобива нереални измерения, стигайки до крайна фаза на саморазправа – тежък физически побой. Лекарският съюз ще предприеме всички възможни действия за превенция на агресията и ще направи всичко по силите си, за да се увери, че законовият интрументариум ще сложи край на това грубо и неоправдано отношение към всички медицински лица.

Всеки от нас трябва да осъзнае жертвогoтовността на представителите на медицинското съсловие и да уважава ежедневните грижи, които полагат за пациентите, трудят се неуморно, за да изпълняват задълженията си професионално, дори и в тежките условия на работа, в които са поставени.

БЛС апелира към всички да бъдем по-човечни един към друг, да оценяваме труда на ближния и сами да се опитаме да създадем условия за по-добър живот!         
 
С УВАЖЕНИЕ:
Д-Р ВЕНЦИСЛАВ ГРОЗЕВ
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА УС НА БЛС

Коментари