Публикация

Призив на БЛС за подкрепа към пострадалите от насилие медицински специалисти

Призив на БЛС за подкрепа към пострадалите от насилие медицински специалисти

На 7 юли лекарите ще работят със сини лентички в израз на съпричастност към потърпевшите


Уважаеми колеги,

Българският лекарски съюз е потресен от поредния случай на агресия, на безочливо поведение над медицинско лице в болница „Шейново“. Агресията срещу лекар е израз на човешка примитивност и заслужава най-сурово законово наказание.

Тежкият побой над д-р Албена Гагова, всепризнат АГ специалист и уважаван медик, е поредният израз на осъдително и недопустимо поведение към медик.

БЛС апелира към всеки един от Вас, да подкрепите д-р Албена Гагова и всички пострадали от насилие медицински специалисти, като сложите символ – синя панделка „НЕ НА НАСИЛИЕТО“, на 7 юли през целия ден, в израз на съпричастност към потърпевшите ни колеги и като израз на негодувание срещу позорното поведение на извършителите на престъпленията.

Официалния призив на председателя на БЛС д-р Венцислав Грозев може да прочетете в прикачения файл.

Прикачени файлове

pdf

Коментари

Насилието срещу лекари и медицински специалисти е тежко престъпление. Мисля, че нашата съсловна организация твърде дълго мълча и бездейства. Съдебната ни система намира непрекъснато смекчаващи вината обстоятелства за извършителите на подобни престъпления и те не получават полагащите им се тежки наказания. Господа прокурори и съдии, Вие мислите ли, че тази страна не се нуждае от лекари? Призовавам всички хора, които ценят себе си и здравето си, да проявят своята гражданска непоносимост към насилието, което стана ежедневие в нашия живот. Ако този процес не бъде прекъснат, скоро в тази страна няма да останат лекари, които да се грижат за здравето и просперитета на този народ!