Публикация

"Не" на насилието, което стана почти ежедневие и заплашва всеки българин

"Не" на насилието, което стана почти ежедневие и заплашва всеки българин

Ние призоваваме, настояваме и очакваме, като граждани, като лекари и най-вече като хора - да имаме спокойствието и сигурността да работим и живеем


Отворено писмо


Потресени сме от вандалското насилие, извършено срещу нашата колежка д-р Гагова от АГ Болница „Шейново”. Не протестираме срещу насилието против наш колега, лекар, специалист. Протестираме срещу насилието, което стана почти ежедневие у нас и заплашва всеки българин. 

Не е нормално да посегнеш на човек, за да наложиш своята истина, своето право. Нечовешко е да удряш и биеш беззащитен човек - независимо дали е мъж, жена или дете. 

Ние, лекарите, сме призвани по силата на професията, която сме избрали, да пазим живота, да се борим за него дори когато изглежда, че няма надежда. Всеки пациент вярва, че ние ще водим такава битка и за неговия живот. Дори и тези, които са посегнали на д-р Гагова.

И защото за нас няма разлика кой ни поверява живота си - ние призоваваме, настояваме и очакваме, като граждани, като лекари и най-вече като хора - да имаме спокойствието и сигурността да работим и да живеем, които всяка европейска държава трябва да гарантира на своите граждани.

Коментари