Публикация

Пациенти протестираха пред „Шейново“ в защита на битата лекарка

Пациенти протестираха пред „Шейново“ в защита на битата лекарка

Те настояха за сигурна охрана и паник бутони


Тази сутрин пред столичната болница „Шейново“ имаше нов протест срещу насилието. Десетки родители на деца, родени в здравното заведение, се събраха в подкрепа на д-р Албена Гагова, която беше нападната на 1 юли от баща на новородено. Тя е с комоцио, счупен нос, разкъсана устна и множество наранявания. Двадесетина минути след инцидента акушер-гинеколожката е била в безсъзнание.

„Д-р Гагова е професионалист с висок авторитет“, каза пациентка на болницата пред камерите на bTV. По думите ѝ лекарката винаги е отделяла на всяка майка нужното внимание.

Запомнила съм я с широка усмивка, винаги любезна, мила, изключителен професионалист. Не намирам думи да изразя възмущението си от това варварство“, каза жената пред камерите на bTV.

Според нея нападателят не трябва да бъде на свобода. „Няма как той да е нормален гражданин на това общество или баща“, смята протестиращата.
Калина Панайотова – бъдеща майка, която също участва в протеста, призна, че случилото се я е шокирало. „Искам, когато раждам, докторът да е загрижен само за мен и здравето на детето ми, а не да се притеснява, че някой агресивен може да го нападне“, каза тя. 

сн. Би Ти Ви


Според нея са необходими по-сигурна охрана, паник бутони, за да се осигури комфортът на лекарите и пациентите. 
Вчера недоволството си изразиха колеги на пострадалата акушер-гинеколожка, както и съсловни и пациентски организации.
 

Софийският районен съд остави в ареста задържания за нападението Владимир Стоянов. В залата той заяви, че e невинен, срещу него няма никакви доказателства и поиска по-лека мярка за неотклонение, тъй като има бебе. Съдът обаче прие, че доказателствата срещу него са достатъчни, като посочи още, че мъжът е демонстрирал грубост и бруталност, а действията му са с висока обществена опасност.

Коментари