Публикация

НЗОК се обявява срещу всяка проява на насилие

НЗОК се обявява срещу всяка проява на насилие

Изискваме от компетентните органи сурово наказание за насилниците, посегнали срещу медицинското съсловие


В последните дни отново станахме свидетели на брутално нападение над лекар. Този път баща на новородено посегна на жената, която е помогнала детето му да поеме първата си глътка въздух и се е погрижила нищо да не помрачи радостта от появата на новия живот.

Акушер-гинекологът - д-р Албена Гагова, получи вместо благодарност, жестока физическа и психическа травма от мъж, който не е в състояние да изпита радостта от бащинството.

Ръководството на Националната здравноосигурителна каса и всички служители на институцията се обявяваме против всякаква форма на насилие и изразяваме своята солидарност към д-р Гагова и към всички лекари и медицински специалисти, подложени на посегателства, когато изпълняват високохуманната си мисия – да помагат на страдащите и да се борят за всеки човешки живот.

Днес, в деня за протест и за солидарност с всички пострадали от насилие медицински специалисти, заставаме до Българския лекарски съюз, като наш договорен партньор, и изискваме от компетентните органи сурово наказание за насилниците, посегнали срещу медицинското съсловие.

Българското гражданско общество трябва решително да се противопостави на нецивилизованото поведение на извършителите на престъпления срещу българския лекар.

Коментари