Публикация

Детската клиника в УМБАЛ „Св. Марина“ - Варна получи инфузионна помпа

Детската клиника в УМБАЛ „Св. Марина“ - Варна получи инфузионна помпа

В сектора се лекуват деца от цяла Североизточна България


Първа детска клиника към варненската университетска болница „Св. Марина“ получи като дарение инфузионна помпа за венозни вливания от най-висок клас.

Тя беше връчена от Божидар Венков от Младежко сдружение „Вектор“ и Борислав Илиев от бар „Егоист, а средствата за нея бяха събрани в началото на юни по време на благотворителна вечер.

„Инфузионната помпа е задължително да присъства в съвременните модерни болници и особено в детските отделения, защото позволява прецизно дозиране на разтворите, които трябва да се вливат при редица състояния, изключват възможността от грешка и освобождават време на медицинския персонал“, каза проф. д-р Виолета Йотова, ръководител на клиниката. Тя връчи благодарствени грамоти на дарителите с пожелание за повече подобни кампании.

„Нашата цел е да обединяваме младите хора, като им помагаме в тяхното личностно и професионално развитие и насочваме енергията им в дейности, полезни на обществото“, отбеляза Божидар Венков. Борислав Илиев благодари на Любо Киров, Орлин Павлов, Дидо от Дийп зоун проджект, Павел и Венци Венц и членовете на групата Скандау, които предоставиха свои лични вещи за разпродажба в благотворителния търг, както и на малките таланти от „Бънджи сингърс“, които дариха времето си и се включиха със свои изпълнения.

В Клиниката по педиатрия в УМБАЛ „Света Марина” – Варна се лекуват деца от цяла Североизточна България, включително и новородени бебета. Лекарите и медицинските специалисти овладяват случаи и на най-тежки заболявания.

Коментари