Публикация

Нападателят на д-р Гагова от „Шейново“ остава в ареста

Нападателят на д-р Гагова от „Шейново“ остава в ареста

Предвид „лабилната му психика“ мъжът може да извърши ново престъпление, смята съдът


Софийският градски съд остави в ареста мъжа, пребил д-р Албена Гагова в столичната болница „Шейново“. Инцидентът стана на 1 юли след като акушер-гинеколожката отказала да предаде плацентата на новороденото му бебе. В следствие на побоя д-р Гагова губи за кратко съзнание, получава множество наранявания.

Според магистратите Владимир Стоянов е обществено опасен и предвид „лабилната му психика“ има вероятност да извърши ново престъпление.
В съдебната зала мъжът заяви, че е невинен и няма никакви доказателства, че именно той е ударил д-р Гагова.

Ако бъде осъден, той може да получи до 5 години затвор.

В подкрепа на лекарката се обявиха и колеги, и пациенти. В края на миналата седмица хиляди медици протестираха с искане за спиране на насилието срещу тях. Призоваха и за строго наказание на Владимир Стоянов.

Самата д-р Гагова заяви, че вече се чувства по-добре.

„Дишам. Върнах си нормалните човешки способности да усещам вкус, миризма, и най-вече да спя“, каза тя в телефонен разговор пред bTV.

Д-р Гагова призна, че не е очаквала такава мощна подкрепа. Благодари на колегите си от „Шейново“, на всички лекари от страната, както и на пациентите си. Признателност изказа и към медиците от УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ", погрижили се за нея след нападението.

По данни на Българския лекарски съюз през последните три години нападенията над лекари са над 600.

Коментари