Публикация

Доц. Любомир Киров остава начело на НСОПЛБ

Доц. Любомир Киров остава начело на НСОПЛБ

Сдружението проведе Отчетно-изборно събрание


Доц. Любомир Киров беше преизбран за председател на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България (НСОПЛБ).

Това стана на Отчетно-изборното събрание на организацията, което се проведе в Пловдив.

Доц. Киров получи 129 гласа от 131 гласували.

Заместник-председатели на сдружението станаха д-р Христо Димитров, д-р Светлин Митев, а секретар – д-р Румен Алексов.

Членове на Управителния съвет са д-р Косаров, д-р Карагьозова, д-р Митрева, д-р Николов, д-р Колев, д-р Мушанов, д-р Кулински, д-р Кожухаров и д-р Бакоев. Резервни членове са д-р Сотиров, д-р Миленков и д-р Желязков.

В Комисията по етика участват д-р Миндов, д-р Ценов, д-р Владимирова, д-р Джиниев, д-р Славов, а в Контролната комисия – д-р Брънзалов, д-р Тодоров и д-р Стефанов.

По време на общото събрание на сдружението беше приета декларация във връзка с насилието над лекари и медицински специалисти, изпратена до здравния министър проф. Николай Петров и до председателя на Комисията по здравеопазване д-р Даниела Дариткова.

В нея се каква следното:

Ние, общопрактикуващите лекари от Република България, ангажирани дълготрайно със здравето на нацията и получаващи ежедневно доверието на всички български граждани, категорично осъждаме насилието над лекари и медицински специалисти, последен пример за което е нападението над д-р Гагова в гр. София.
 
Настояваме законите да се прилагат с цялата им тежест и такива посегателства да бъдат наказвани възможно най-бързо, справедливо и ефективно.
Призоваваме всички институции за създаването на обществена нетърпимост към проявите на насилие и недопускане на подобни прояви в бъдеще.

В прикачения файл можете да видите доклада за дейността на НСОПЛБ за периода юни 2013 - юни 2017 г.

Прикачени файлове

pdf

Коментари