Публикация

Б.Борисов: Цялата държава е превърната в схема


Премиерът Бойко Борисов обяви, че е избрал проф. Анна-Мария Борисова по документи, след проверка на службите.
"В цялата държава има изключително малко неоцапани хора", посочи министър-председателят.

"Поговорих с нея около половин час, горе-долу разбрах какво мисли и сиреч в една и съща посока са ни разбиранията по реформата, по съкращенията, по безкомпромисното действие...", разясни Бойко Борисов.

Според него, това, че проф. Борисова не е много диалогична, е положително качество.

"Не ме притесняват медийните й изяви, важно е това, което ще свърши. Докато не стане министър, тя няма какво толкова да говори.

При диалогичните може всеки да отиде и той да се опита да угоди на всички. Почнеш ли да угаждаш на много хора, станеш ли диалогичен за тях, комуникативен, приключваш като министър.

За съжаление. Защото всичко е направено във вид на схема. Схеми с лекарства, схеми с болници, схеми с държавни поръчки", акцентира премиерът пред Би Ти Ви.

"Не съм предполагал, че може цялата държава да е превърната в схема, във всяка една сфера", добави още премиерът.

"От 20 кандидати, при проверките 20 не ставаха. Нещо повече, след проверките службите трябва да почнат да работят и по тези хора.

Не само че не стават за министър или за здравна каса, а когато се провери в масивите на две-три служби, плюс в прокуратурата има ли образувани преписки или нещо проверява ли самата прокуратура, този човек не само не става за министър или за шеф на здравна каса, или за това, за което си го потърсил, или е направил такива дългове в болниците, че трябва да почнеш да го разработваш, а не да го издигаш", посочи Борисов.

Той подчерта, че няма да има закриване на болници, а преструктуриране.
"В София има 70 болници, това нормално ли е?", попита министър-председателят.

Бойко Борисов допълни, че здравната реформа се е забавила поради няколко причини: "Първо, няма пари. Второ, яви се много голяма диалогичност вътре в здравното министерство. Мисля, че сега ние ще наваксаме".

 

 

Коментари