Публикация

Поставят паник бутон в старозагорската болница след поредната агресия над медици

Поставят паник бутон в старозагорската болница след поредната агресия над медици

Баща на новородено нападна акушерки преди два дни


Паник бутон ще бъде поставен при портиера на АГ-клиниката към болницата в Стара Загора след поредната агресия и нападение над медик

Това съобщи д-р Живко Желязков, заместник-директор на лечебното заведение, пред bTV.

„Ние нямаме въоръжена охрана, това е обществена сграда, в която всеки може да влезе”, уточни лекарят.

Акушерката Мая Михова стана жертва на агресия преди два дни. Баща на новородено – Сашо Йосифов влязъл през главния вход и поискал да се качи при жена си и детето си в отделението по неонатология. Бебето е родено недоносено и 10 дни е било под грижите на медиците. След като му отказват, той извива ръката на акушерката.

На помощ дошла старшата акушерка Виолета Димитрова. Двете заключили вратата, след което мъжът счупил прозорец. Докато удря, мъжът постоянно псувал и заплашвал. 

Ако не се бях отдръпнала, щях да съм обезобразена от счупените стъкла, заяви пред камерите на телевизията старшата акушерка.

Близки на бащата твърдят, че акушерките лъжат и търсят сензация. Медиците напомнят, че има 15-20 души, които са били в коридора на болницата, и са видели какво точно се е случило.

На нападателя е повдигнато обвинение за хулиганство, освободен е от ареста под гаранция.

Д-р Живко Желязков е категоричен, че институциите трябва да си свършат работата”.

Законът трябва да се прилага, за да има някаква превенция. Да знаят пациентите, че не може безнаказано да нахлуват в болниците и да упражняват насилие над хората, които се грижат за техния живот, каза още заместник-директорът на старозагорската болница.  

Коментари