Публикация

Благодарствено писмо към българските пациенти

Благодарствено писмо към българските пациенти

Пациенти и лекари - взаимно сме си потребни


СКЪПИ МАЙКИ,
УВАЖАЕМИ ПАЦИЕНТИ,

         
От името на българските лекари, искрено Ви благодарим за подкрепата към д-р Албена Гагова и за протеста срещу насилието над медици. Радостно е, че сме заедно в битката срещу това укоримо, недопустимо поведение на отделни асоциални хора. Благодарим Ви, че учите децата си на доброта, която е все по-необходима в живота ни. Ние, лекарите, не бихме постигнали успех, ако не сте редом с нас. Пациенти и лекари - взаимно сме си потребни.

Благодарим Ви за търпението, с което понасяте несгодите на родната, все още реформираща се и хронично недофинансирана здравна система. Факт е, че Вашето търпение е огромно, защото към всички трудности, породени от непрестанните реорганизации и липсата на финансови средства, често изпитвате и страдание, причинено от болестта.

Животът показва, че въпреки зачестилите случаи на агресия, повечето от Вас запазват необходимото уважение към лекаря. Вие, дошлите в Южния парк на протест, сте силни духом.

А, както отдавна се знае, съдбата обича смелите. Вашата устойчивост влива надежда у нас, лекарите, че не всичко е загубено и може да бъде променено към по-добро.

Вярваме, че заедно ще стигнем по-бързо до желаните положителни промени в здравния сектор, на които се надяваме. Нека си върнем взаимното доверие, което, подобно на слънце, ще пропъди студа и отчуждението от сърцата ни.

С уважение,
УС НА БЛС

Коментари