Публикация

Запорите върху сметките на болницата в Ловеч ще бъдат вдигнати

Запорите върху сметките на болницата в Ловеч ще бъдат вдигнати

УМБАЛ „Св. Иван Рилски” отпуска заем на закъсалото здравно заведение


Mинистърът на здравеопазването проф. Николай Петров посети МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“ в Ловеч, за да съобщи лично на персонала постигнатото от министерството за нейното оздравяване. На медиците ще бъдат изплатени оставащата част от заплатите за февруари и целите възнаграждения за март и април, информира МЗ.

Това става възможно след тежките преговори на заместник-министър д-р Мирослав Ненков и заместник-министър Лидия Нейчева да бъдат вдигнати запорите върху сметките на болницата, обясни министър Петров и благодари на екипа си за работата му.

На лечебното заведение в Ловеч ще бъде предоставен заем от софийската университетска болница „Св. Иван Рилски“, заяви още проф. Петров.

Също така зам.-министър Нейчева е договорила дарение на лекарства, за да функционира болницата. Намерен е и магистър-фармацевт, за да заработи веднага болничната аптека.

Лечебното заведение ще може да изтегли и банков кредит с договорени преференциални лихви.

Важно е да върнем и хората при вас, обърна се министър Петров към персонала на болницата и подчерта, че е помислено и за това.

В МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“ ще гостуват безвъзмездно доказани и търсени специалисти.

Министър Петров благодари на всички работещи в лечебното заведение за търпението и ги призова за още повече мотивация и хъс, за да се оздрави напълно болницата .

Бъдете отговорни, дайте всичко от себе си. Нуждаем се от вашата подкрепа”, каза здравният министър.

Той ги запозна и с финансовото състояние на лечебното заведение, като беше категоричен, че вече ще се следи всяка стотинка, всички договори ще бъдат преразгледани.

Прокуристът в болницата ще прегледа и разходите на клиниките, за да е ясно кои как работят.

„За първи път срещам случай с губеща офталмология. При Вас тя е на загуба с 30 000 лева”, обясни още министърът.

Заместник-министър Лидия Нейчева също благодари на персонала в болницата и ги призова заедно да покажат, че тяхното лечебно заведение ще бъде добрият пример и ще се оздрави и заработи.

„Познавам министър Петров от 25 години и му вярвам безусловно, щом той казва, че тази болница ще работи, значи ще работи”, допълни заместник-министър Нейчева.

На срещата присъстваха също и областният управител на Ловеч Георги Терзийски и прокуристът на болницата д-р Георги Васев.

Коментари