Публикация

Инициатива подпомогна детското отделение на УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна

Инициатива подпомогна детското отделение на УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна

Ще бъде закупена апаратура, която ще се използва за лечение на малки пациенти с новооткрит диабет и тежка кетоацидоза


Организаторите на благотворителните бягания от инициативата „Дари времето си на 5kmrun“ връчиха символичен чек на лекарите от Първа детска клиника в УМБАЛ „Света Марина“ във Варна. Със събраните средства от кампанията за здравното заведение ще бъде закупена система за продължителна инсулинова терапия за критични състояния с нарушение на кръвната глюкоза за здравното заведение.

С уникалната медицинска апаратура ще се даде възможност за лечение на децата в тежко състояние на хиперинсулинизъм, на малки пациенти с новооткрит диабет и тежка кетоацидоза, на оперирани, травмирани, дълго обдишвани, както и при продължително парентерално хранене.

В благородната инициатива се включиха стотици хора в София, Варна, Пловдив и Бургас, които събраха общо необходимата сума от 14 400лв. От името на целия екип на

Университетската болница „Света Марина”, и на ръководителя на Първа детска клиника проф. д-р Виолета Йотова дарението получи проф. д-р Димитричка Близнакова и благодари на участниците и организаторите.
5kmrun е национална организация, която има за цел да обединява хората на национално ниво, за да финансират заедно по-мащабни и значими каузи.

Коментари