Публикация

Директори на болници ще бъдат дадени на прокурор

Директори на болници ще бъдат дадени на прокурор

Уволнен е директорът на Ортопедичната болница в Горна баня


Със сигурност ще има директори на болници, които ще бъдат дадени на прокурор. 
Това обяви заместник-министърът на здравеопазването д-р Мирослав Ненков пред bTV.

Той уточни, че подходът на сегашния екип в Министерството на здравеопазването е съвсем различен. И даде пример с директора на Ортопедичната болница в столичния квартал Горна баня, който поискал от министерството 70 хил. лв. за два спешни ремонта – електрически и топлофикационен, защото в противен случай ще затвори здравното заведение. Проверка на ведомството показала, че той вече е получил оферти от три фирми за ремонтни работи и те са на стойност около 20 хил. лв. Директорът е уволнен.

Този екип е друг. Министър Петров като началник на Военномедицинската академия показа как една болница - лидер в дълговете, може да бъде изведена от това състояние. Т.е. има работеща схема, която ще се опитаме да мултиплицираме върху държавните болници. Защото има откъде тези здравни заведения с добро управление да икономисат средства, коментира д-р Ненков.

По думите на д-р Ненков болницата в Ловеч е в кома. „Тя ще бъде преструктурирана, ще се съживи“, подчерта той и поясни мерките, предприети от неговото ведомство, за спасяването на здравното заведение.

Д-р Мирослав Ненков предупреди, че процесът на модернизация на Спешната помощ ще бъде дълъг. В момента се подготвят документите за 164 млн. лв., които ни отпуска безвъзмездно ЕС за оборудване и ремонти на спешните центрове. Те ще бъдат подадени в края на тази или началото на следващата година, уточни заместник-министърът.

Относно агресията срещу медици той повтори, че бързо и ефективно правосъдие би я възпряло.

Коментари

ЗАСИЛЕН , НЕЗАВИСИМ , КОРЕКТЕН И  СТРОГ  КОНТРОЛ !!! НО  ОСВЕН  "ТОЯГА"  ТРЯБВА ДА ИМА  И "МОРКОВ" : ПООЩРЕНИЯ - ФИНАНСОВИ И СОЦИАЛНА  ПОДКРЕПА . ВЪЗМОЖНОСТ  ЗА  ЧЕСТНИ КОНКУРСИ - ИЗБОР  НА 3 - 5 ГОД.  ЗА  ВСЯКО  РАБОТНО  МЯТО , КАТО  СЕ  СЪЗДАДЪТ  И  СПАЗВАТ  ЧЕСТНИ  ПРАВИЛА  .  ОБЩЕСТВОТО  ДА РАЗБЕРЕ  ЗНАЧЕНИЕТО НА ЛЕКРСКАТА  ПРОФЕСИЯ И  ДА  ПОДПОМАГА  ДОБРИТЕ  СИ  ЛЕКАРИ  ВЪВ  ВСЯКТА  ОБЩИНА , ОБЛАСТ  И  ДОРИ  БОЛНИЦА !!!  ПОЗДРАВИ .