Публикация

Детето, което пострада в джакузи, се възстановява успешно

Детето, което пострада в джакузи, се възстановява успешно

От управата на хотела 5 месеца от „деликатност” не потърсили родителите


Детето, което през зимата пострада в хотелско джакузи, вече е здраво. Преди дни 5-годишната Изабела премина през поредната операция. Семейството ще съди хотела, където стана инцидентът, а прокуратурата продължава разследването си, информира bTV.

През февруари Изабела с майка си и баба си отива на басейн в 5-звезден хотел на Златни пясъци.

„Тя плува като рибка, по-добре от мен, накрая реши да влезе в джакузито, да се постопли преди да тръгнем. Сядайки върху филтъра, Изабела започна да крещи. Опитах се да я издърпам и да я вдигна, но не успях, вакуумът беше доста силен”, спомня си Никол Флойд, майка на момичето.

Оказва се, че джакузито е без обезопасителна решетка и вакуумът буквално засмуква вътрешностите на детето. Родителите не могат да си обяснят как е възможен подобен пропуск в безопасността на скъпия хотел.

Христо Христов и Никол Флойд преживяват най-тежките 5 месеца – в борба за живота и здравето на детето си.

Семейството казва, че от хотела не са правили опити да се свържат с тях. Управата на „Златни пясъци“ АД, чиято собственост е хотела, заяви пред bTV, че от „деликатност” не са потърсили среща с родителите на Изабела, но от лекарите са се информирали за състоянието й.

„На един разпит се видяхме с една жена, тя каза, че била управителката и това беше. Извиняваме се, ако можели, ще помогнат и това беше. (…) Много бихме искали да имаме контакт, да дойдат да видят как е детето”, отбелязва бащата пред камерите на телевизията.

По време на инцидента, освен че джакузито е било без решетка, спасителят не е бил на поста си. Съоръжението не е било сертифицирано от БЧК. Не става ясно и кой е отговарял за поддръжката.

За щастие момиченцето няма спомен от инцидента. След три операции лекарите смятат, че има шанс за пълно възстановяване на вътрешните органи.

Възстановихме вече връзката между двата участъка на дебелото черво, добре премина следоперативният период. Показател за това, че я изписахме в добро състояние беше, че ме питаха кога може да ходи на плаж вече”, коментира д-р Румен Христов, началник на детската хирургия в болница „Света Анна” във Варна.

Родителите са благодарни на всички медици, помогнали за това Изабела да оцелее и да се възстановява успешно.

Коментари