Публикация

Мазната храна по време на бременност е риск за здравето през поколение


Мазната храна през бременността може да повиши опасността от рак на млечната жлеза при наследниците през едно поколение.

Консумацията на повече мазнини увеличава риска от предизвикване на промени в тъканите на гърдите, които може да се наследят не само от момичетата, но и да се предадат чрез синовете.

Учените от университета „Джорджтаун” във Вашингтон не са открили точните механизми, които да доказват категорично тази теория, но твърденията им се базират и на предишни изследвания, които показват, че диабет тип 2 може да се „наследи” от деца, чиито баби са се хранили неправилно през бременността. Също и жените , които не изоставят  вредните навици през бременността, могат да имат синове с репродуктивни проблеми.

Тестовете с животни показват, че количеството на калориите не е толкова важно, колкото съдържанието на мазнини, което има негативен ефект не само върху бъдещата майка, но и върху поколенията.

Коментари