Публикация

СДС подкрепя кандидатурата на проф. Борисова, РЗС - не


СДС ще подкрепи кандидатурата на проф. Анна-Мария Борисова за здравен министър.

„Ще дадем подкрепа за Борисова, за да се проведе реформа в здравната система и заради поетата от премиера Бойко Борисов лична отговорност за тази номинация”, посочи председателят на СДС Мартин Димитров.

„Вече започваме да изпитваме съмнения в кадровия потенциал на ГЕРБ. Място за повече грешки няма, място за повече арести няма. Има място за реформи. Дано да успее, защото иначе това ще бъде страхотен негатив за премиера лично”, посочи лидерът на Съюза на демократичните сили.

Депутатът д-р Ваньо Шарков отбеляза обаче, че ще оттеглят подкрепата си в момента на първия опит за прикриване на далавери и злоупотреби на тройната коалиция в сектора, както и при първото изречено обвинение към лекари и пациенти, че са виновни за кризата в здравеопазването.

Съюзът на демократичните сили ще спре да съдейства на проф. Борисова и при при липса на нормално и в законовия срок разплащане към изпълнителите на медицинска помощ; при липса на прозрачна лекарствена политика; ако няма административна реформа в здравеопазването; ако корпоративните интереси бъдат поставени над обществените.

Политическият съвет на РЗС обяви, че е взел решение депутатите от партията да гласуват против кандидатурата на проф. Анна-Мария Борисова.

Очаква се изборът на проф. Борисова за министър да стане утре.

Коментари