Публикация

300 лв. глоба за обида на лекар

300 лв. глоба за обида на лекар

Мъж отишъл в кабинета на непозната лекарка от ДКЦ "Иван Рилски" във Варна и поискал да получи спешно направление, без да дава много обяснения


Районният съд във Варна наложи глоба от 300 лв. на 37-годишен мъж за вербални нападки и грубо отношение към общопрактикуващ лекар. Наказаният за дребно хулиганство варненец през последните години пребивавал във Франция, информира в. „Монитор“.

Придружаван от жената, с която живеел на съпружески начала, мъжът влязъл в късния следобед на 17 юли в кабинета на непозната лекарка от ДКЦ „Иван Рилски“ и троснато заявил, че иска направление за детето си. 

Без обяснение подал написана на хвърчащ лист ръкописна бележка, при което лекарката направила опит да получи повече информация по случая. Вместо да й обясни, мъжът изпаднал в ярост, разтреперил се и започнал да псува и да обижда на висок глас, пояснява изданието. 

В кабинета пристигнал колега от съседен кабинет, но и в негово присъствие мъжът продължил да се държи арогантно и агресивно.

Незабавно бил подаден сигнал на тел. 112 и след като мъжът разбрал, че идва полицейски екип, излязъл с жена си от кабинета. Открит бил от служителите на реда да чака за прием при друг лекар.

Пред съда заявил, че бил разтревожен от заболяването на 6-годишното си дете и необходимостта да получи спешно направление за настаняване в болница. В публично съдебно заседание той се извинил на обижданата от него лекарка. 

Коментари