Медиците от ловешката болница получиха заплати
CredoMedia: in focus
CredoMedia: in focus
Компания
Медиците от ловешката болница получиха заплати

Медиците от ловешката болница получиха заплати

От вчера запорите на лечебното заведение са вдигнати

Медицинският персонал от МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“ в Ловеч получи заплати.

Днес прокуристът на здравното заведение д-р Георги Васев съобщи, че на персонала са преведени дължимите възнаграждения за периода 1 февруари – 30 април, информира Министерството на здравеопазването. Ведомството напомня, че това беше обещано от здравния министър проф. Николай Петров на срещата в болницата на 14 юли.

Същевременно е направен превод към МБАЛ – Троян в размер на 6 хил. лв., като средствата са дължими за медикаменти и консумативи. Предстои зареждане на болничната аптека с лекарства и консумативи на стойност 15 хил. лв. Разплатени са 17 хил. лв. за просрочени вземания по трудови договори на напуснали служители на здравното заведение.

Частично са погасени просрочени дългове към кредитори и доставчици на услуги, възлизащи на няколко хиляди лева, с което настоящото ръководство на лечебното заведение показва воля за възстановяване на добрите взаимоотношения с контрагентите, коментират от ведомството.

Д-р Васев информира, че продължават разговорите за разсрочване на стари вземания, като добрата новина е, че от вчера всички запори са вдигнати.

Идната седмица предстои подписването на договора за отпускане на кредит между здравното заведение в Ловеч и столичната УМБАЛ „Св. Иван Рилски“.

Прикачени файлове

снимка: МЗ

Мнения