Публикация

АНКЕТА: НЕ на насилието над медици

Анкета за пациенти! Моля, включете се...


 

 

Коментари

Анонимен
28 авг 2017 19:05

Българските лекари се прочуха с алчност,с по 3 апартамента,3 автомобила,2 вили,така,че боят над тях е разбираем.Целта на лекарите е да станат милионери,а не да лекуват,затова турски медици и клники ще никнат в разграбената ни Родина!

Здравейте!Смятам,че е недопустима  агресията над лекари и медицински специалисти!Защо  в медиите се тръби за допуснати грешки в нашата работа,а това са единични случаи?Аз съм  лекар с дълга практика и знам колко труд и колко информация е минала през нашето следване и специализация и как всеки ден попълваме нови и нови неща,защото медицината много бързо върви напред с откритията и приложението им,а съвременните комуникационни средства правят лесно и достъпно въвеждане в практиката на  всички иновации според европейските и световни стандарти.Нека се уважава нашият труд и знания-те служат на хората за опазване на тяхното здраве и това трябва да се казва и пише всеки ден!Доктор Людмила Костова-Враца-23.08.2017г.

+

Анонимен
16 авг 2017 12:53

Лекари,като Иван Димитров Ников от Стара Загора си заслужават боя,защото вместо да се борят с бумът на циганска раждаемост,правят бедни българи на маймуни!

Анонимен
11 авг 2017 13:07

Не смятам, че насилието води до каквито и да било резултати. То униязва  всеки човек упражнил насилието  спрямо  друг човек.

Иван Пеев
10 авг 2017 10:22

Вече писах тук, но не си намирам мнението... Ще го обобщя отново: Против всякакакъв тип агресия съм! Всяко посегателство над човек и животно трябва да се наказва! Та нали има и кодекси, прокурори и съдилища?!? Защо ни прави впечатление само темата за лекарите? Който е посегнал следва да си плати, според закона. Четох мнение на професор, че вече са вкарали в наказателния кодекс наказания за посегателство над медици... Защо е необходимо? Наказанията са по-големи за всички провинили се , щом са срещу служители изпълняващи служебните си задължения, били те лекари, инженери, чиновници и пр. ... Тук МЗ трябва преди да иска специални добавки за медици, в наказателния кодекс, да се замисли над поговорката "Всяка крушка си има опашка..."! Наистина големеенето сред медиците е пословично... Случаи на арогантно държание - много ! Какво значи доцент при приемане на болен от цироза на черния дроб да казва, аман от пияници, без да е снел анамнеза и дал диагноза. При това за пациент с много по-големи заслуги от неговите, за обществото !?!  Или, лекар който не е познал апендицит и е отпратил от спешния кабинет човек с болки в слабините и мнение от личния лекар за операция ... и след като перфорира апендикса, да го подлагат на 3 животоспасяващи операции за 8 дни и през цялото време да го шантажира: "Или днес ще направим вторичен шев или ще ТЕ изпишем"...През това време завеждащият отделението посещава чакащите операция и агитира посетителите им за дарения - също лекар-доцент... Повтарям, случаи много, всеки ден и навсякъде по здравните заведения... Но, повтарям също и това :  РЕШЕНИЕТО НЕ Е  В САМОРАЗПРАВАТА! ТО Е В СИСТЕМАТА - лекарите се заклеват с Хипократовата клетва, но или не я разбират или не я признават, дълбоко в себе си, защото не са дошли в медицинския институт по призвание, а за печалби! Та нали и лекаритестанаха Еднолични търговци, а здравните търговски

Анонимен
16 авг 2017 12:52

Лекари,като Иван Димитров Ников от Стара Загора си заслужават боя,защото вместо да се борят с бумът на циганска раждаемост,правят бедни българи на маймуни!

И без това малко лекари са ни останали, че и ги бием на всичкото отгоре... Против проявата на всякаква агресия съм!


д-р Антония Григорова

Юрист съм с близо 30 годишен стаж. Работя в сферата на медицинското право. От години разсъждавам върху правната защита на медиците. С доста усилия, но успешно, наскоро въведохме норма в Наказателния кодекс за посегателство срещу лекари и считах, че вече са решени проблемите. Явно е нужно по-всеобхватно регулиране- в Закона за здравето, приемане на Закон за правата и задълженията на пациента и още. Предлагам БЛС да създаде работна група за по-мащабни мерки, тип "пакетни" в законодателството.


  Дарина Зиновиева

Анонимен
16 авг 2017 12:53

Лекари,като Иван Димитров Ников от Стара Загора си заслужават боя,защото вместо да се борят с бумът на циганска раждаемост,правят бедни българи на маймуни!

Юлиан Узунов
25 дек 2018 13:27

Разбира се, насилието над лекари е недопустимо по сто причини, най-малкото това е липса на елементарна цивилизация.
Вярно е, че доста лекари парадират с доброто си материално състояние, но това предизвиква завист най-вече у хора, които не могат да преценят усилията да станеш лекар и да бъдеш лекар. Не че парадирането не е само по себе си простотия...
Най-големият проблем обаче е, че здравните заведеня и БЛС обикновено реагират на принципа "Гарван гарвану око не вади!" В държавите със здрава професионална етика съсловието само гони недобросъвестните си членове и реагира лошо на всички неетични прояви на колеги. Правата за практикуване в повечето държави се дават от съсловната организация, а не от държавата, и имено гилдията се стреми да не допусне отделни идиоти да не петнят доброто име на всички лекари.
За съжаление, у нас често се наблюдават бавни и неадекватни реакции на БЛС, които всяват недоверие в цялото съсловие.