Публикация

Безплатни гинекологични прегледи във Варна

Безплатни гинекологични прегледи във Варна

Скринингът е по линия на нова общинска програма


„СБАГАЛ „Проф. д-р Димитър Стаматов – Варна“ с подкрепата на община Варна започва програма под наслов „Профилактика на женското здраве – трансвагинално ултразвуково изследване”. 

В нея безплатно могат да се включат жени, жителки на общината, без ограничения във възрастта, с или без оплаквания и симптоми от страна на органите в малкия таз.
Целта на програмата е ранната и навременна диагностика на патологични изменения на яйчниците и матката. Ехографският преглед се прилага за ранна диагностика на туморни формации (кисти), възпалителни процеси, ендометриоза по матката и яйчниците. 

Изследването е много информативно при оплаквания като неясна болка и дискомфорт в областта на малкия таз, нередовна или липсваща менструация, генитално кървене от неясен произход и други симптоми. 

При този специализиран трансвагинален ехографски преглед могат да се диагностицират и други патологични находки като вродени аномалии на матката, ендометриални полипи, субмукозни миоми, аденомиоза, тубоовариален абсцес, извънматочна бременност и други.

Правилната и навреме поставена диагноза е първата стъпка към адекватно проведеното лечение. Това е и мотото на лекарите от СБАГАЛ „Проф. д-р Димитър Стаматов – Варна“ ЕООД.

Прегледите ще се извършват в приемен кабинет на партерния етаж от лекари, работещи в АГ болницата, в следните дни и часове:
Доц. д-р Е. Ковачев, д.м.н. – понеделник, от 14:00 до 16:00 часа;
Д-р Н. Мирчева – вторник, от 14:00 до 16:00 часа;
Д-р Кр. Цветков, д.м. – вторник, от 16:00 до 18:00 часа;
Д-р Ж. Жеков – четвъртък, от 14:00 до 16:00 часа.
Телефоните за предварително записване са 052/613 797 и 0898/632 380.

Коментари