Публикация

МЗ регистрира обществена поръчка за свързаност в системите на Спешната помощ

МЗ регистрира обществена поръчка за свързаност в системите на Спешната помощ

Прогнозната й стойност е 4,3 млн. лв. без ДДС за срок от 3 години


Министерството на здравеопазването регистрира в системата за случаен избор към Агенцията за обществени поръчки (АОП) обществена поръчка с предмет „Осъществяване на свързаност и осигуряване на услугата по работоспособност на системите на Спешната медицинска помощ, в съответствие с действащия медицински стандарт „Спешна медицина“ и Заповед № РД–01–339/12.10.2016 г. на министъра на здравеопазването“.

Това съобщава здравното ведомство.

След изтичане на законоустановения срок от 3 работни дни и в случай, че обществената поръчка не бъде избрана за обект на предварителен контрол, същата ще бъде публикувана на електронната страница на ведомството в раздел „Профил на купувача“, както и в Регистъра на обществените поръчки към АОП.

Прогнозната стойност на поръчката е 4,320 млн. лв. без ДДС за срок от 3 години, считано от датата на подписване на договора.

За сравнение, прогнозната стойност на предходната ОП със същия предмет е била в размер на 5,400 млн. лв. без ДДС за тригодишен срок.

Преди дни стана ясно, че договорът между здравното министерство и фирмата, която поддържа системата, е изтекъл. Появиха се твърдения, че линейките вече са без радиовръзка, които бяха отхвърлени от заместник-министъра на здравеопазването д-р Мирослав Ненков. Той подчерта, че няма опасност от срив на системата на Спешната помощ. По думите му най-лошото, което може да се случи, е спешните адреси да се пишат на ръка, както е било преди.

Коментари