Публикация

Тялото се храни не с това което приемаме, а само с това, което може да усвои

Много хора страдат от несъвместимост към някои храни, без да осъзнават това. Забелязваме наднорменото тегло, подуването на корема, запек или чести диарии, алергии, екземи, мигрена, често боледуване или безсъние.... Това са сигнали от храни които не могат да бъдат усвоени.


Кои са тези храните които може да усвои нащия организъм и кои не, как да се храним пълноценно и правилно, за да дадем на тялото си нужната енергия, как да отстраним от менюто си “мъртвите” храни за да възстановим доброто си здраве, младежката си енергия и красота? Тези и още много други въпроси могат да намерят своето решение чрез кръвния тест за хранителна нетолерантност. Това е един лесен и достъпен начин да се разбере кои храни може да усвоява даден човек, кои са препоръчителните за него храни и кои трябва да избягва?

 

Наднормено тегло, храносмилателни проблеми, липса на енергия, задържане на течности, кожни заболявания, главоболие, понижен имунитет... Списъкът с проблеми може да е доста дълъг, ако консумираме храни, които не можем да усвоим, защото тялото се храни не с това което приема, а само с това, което може да усвои.

 

Тестът за хранителна нетолерантност е създаден преди доста години във връзка с диагностицирането на някои автоимунни заболявания. Чрез него се определя наличието на хранително-специфичния IgG в кръвта. Представлява бърз метод за компютърно тестване на пациенти с различни реакции на нетолерантност към определени хранителни вещества. В медицината са известни групите храни, които могат да са алергени за някои хора. Например, много често алергични реакции се предизвикват от фъстъци, бразилски орех, яйца, горчица, шоколад а напоследък от лактоза, глутен и др. Дадена храна обаче може да бъде алерген за един пациент, но не и за друг. Широкото разпространение на хранителните алергии за съжаление продължава. Създадено е ново законодателство с цел страдащите от алергии да бъдат информирани за наличието на ключови алергени в храните. Много хора страдат от несъвместимост към някои храни, без да осъзнават това. Забелязваме наднорменото тегло, подуването на корема, запек или чести диарии, алергии, екземи, мигрена, често боледуване или безсъние.... Всъщност това са сигналите, които ни изпраща нашето тяло именно поради приемането на храни, които не може да усвои.

 

В софтуера на апарата, с който се извършва теста са заложени над 240 най-често използвани храни, разпределени в различни групи: мляко и млечни продукти, месо, плодове, зеленчуци, ядки, подправки, алкохол, никотин и т.н. Тестът дава информация до каква степен пациентът може или не може да усвоява дадени хранителни ингредиенти. Оказва се, че не само при някои автоимунните заболявания, но и при множество симптоми като главоболие, мигрена, болки в ставите, подуване на корема, кожни обриви и други проблеми, дадена храна може да провокира изява на симптомите на заболяването. Когато се отстрани тази храна от менюто на пациента, състоянието му значително се подобрява.

 

С този тест се изключва консумацията на полуфабрикати и пакетирани храни, защото в тях не може да се открият всички съвместими елементи, на т.нар “мъртви храни”, на празните калории, на консерванти, подобрители, оцветители. Трябва да е ясно, че организма не се лишава от един или друг хранителен игредиент, а консумира само храни, които могат да бъдат усвоени. Изграждат се трайни навици и отношение към храната, защото процеса на засищане трябва да бъде бавен и да носи удоволствие.

 

Първите положителни симптоми, които пациентът усеща от прилагането на теста са подобряване цвета и тургура на лицето, нормализиране на съня, приток на енергия и повишаване на работоспособността. Постепенно човек се научава да познава реакцията на своето тяло към различните храни. Това е един достъпен, приятен и лесен начин за пречистване на организма от токсините, за отслабване без диети, за подобряване на жизнената енергия и общото му състояние, за тонус, младост и красота.

 

И нека не забравяме, че изглеждаме така както се храним, а тялото се храни не с това което приема, а само с това ,което може да усвои!

Коментари

Анонимен
25 сеп 2017 16:38

Ми да бяхте отговорили на питането за направата на "въпросните кръвни тестове", моля.

Анонимен
3 авг 2017 18:48

Здравейте, бих искала да попитам къде се правят въпросните лръвни тестове. 

Анонимен
2 авг 2017 14:16

Много хубава статия, НО няма ли редактори, които да оправят текста. "И нека не забравяме, че изглеждаме така както се храним, а тялото се храни не с това което приема а само с това което може да усвои!" - тук май липсват няколко ",".