Публикация

Аюрведичната медицина  няма никакви странични ефекти, токсичност  и усложения /ВИДЕО/

Постигнахме   значителен напредък  в лечението на автоимунни, метаболитни,  ревматологични и кожни заболявания


 

  • Коя е основната разлика между традиционната западна медицина и източната аюрведична медицина?
  • Коректно ли е да се прави паралел  между тях, сравнение в успехите, които постигат в борбата с тежки, социално значими заболявания?
  • Интересува ли се Аюрведа от успехите в клиничните изпитвания, които западната медицина постига? Може ли този опит да се използва по някакъв начин от аюрведичните лекари  и обратно?
  • В кои области и  заболявания Аюрведа е постигнала най-значителен напредък в последните 10 години и на какво се дължи това?
  • Как да се ориентира потребителят в морето от продукти, които съдържат аюрведа в описанието си, кое е автентично и кое не?

На тези и много други въпроси отговаря д-р Пахари – един от топ 5 на аюрведичните лекари в света.

Коментари

"Топ 5 на аюрведичните лекари" е оксиморон

Аюрведичната медицина се счита за псевдонаука. Някои изследователи я разглеждат като протонаука. Аюрведа води началото си от праисторични времена, някои от концепциите и водят началото си от времето на Харапската цивилизация (около 20 в.пр.н.е.). Интересно, но тя включвала екстракция на бъбречни камъни, шевове, изваждане на чужди тела и пр. И така билки ли да пием или да си изваждаме бъбречните камъни? И двете са аюрведа?

При 20% от продаваните аюрведа лекарства в САЩ са открити тежки метали като олово и живак, както и арсеник. Липсата на странични явления (недоказана с анализи) не означава липса на прогресия на заболяването или усложнения, следствие на не лекуване. 
Много неприятно пробутване на фирмена реклама заедно със стойностни и доказуеми материали като гнили ябълки в средата на голяма опаковка ябълки в хипермаркет.