Публикация

Кариерен форум за работещите в здравеопазването


Тази година България за първи път ще бъде домакин на най-бързо развиващия се кариерен форум за работещите в сферата на здравеопазването в Европа - Medical and Pharmaceutical Career Days (MedPharm Careers).

Той ще се проведе на 8 и 9 май в хотел „Метрополитан” в София.

Форумът се организира два пъти годишно (през пролетта и есента) в Полша, Унгария, Румъния, Словакия, Литва, като в близките две години организаторите планират да включат и Гърция, Португалия и Италия.

Началото на MedPharm Careers е поставено в Полша през март 2007 г., като оттогава досега форумът се е провеждал 30 пъти, привличайки хиляди лекари, медицински сестри, стоматолози, фармацевти и други здравни работници (лаборанти, рентгенолози и т.н.), както и студенти.

В изложението участват повече от 100 преки работодатели и агенции за подбор на кадри от цяла Европа.

Посетителите на форума ще получат подробна информация за актуалното състояние на
пазара на труда в сферата на здравеопазването в Европа, а също така и възможност да изградят преки контакти с водещи работодатели и агенции за подбор на кадри. В рамките на изложението са предвидени лекции и презентации по най-различни теми, свързани с професионалното развитие и възможностите за работа както на местно, така и на международно ниво.

MedPharm Careers се организира от MedPharmJobs.com – специализиран кариерен сайт за работещите в сферата на здравеопазването. Основател и директор на изложението е полският кардиолог д-р Гжегож Ходковски.

„Медицинският и фармацевтичният сектор са сред най-бързо развиващите се индустрии в света. Осигуряването на професионални кадри играе съществена роля в развитието на медицинските и фармацевтични организации в целия свят”, заяви д-р Ходковски.

Според него много важна група посетители са студентите по медицина, стоматология, фармация и т.н., които имат уникален шанс да проучат възможностите за кариерно развитие в чужбина след завършване на висшето си образование.

Участието във всички мероприятия в рамките на MedPharmCareers е безплатно.

Необходима е само онлайн регистрация на адрес: www.MedPharmCareers.com.

Коментари