Публикация

Бивш министър е кандидат за директор на УСБАЛО

Бивш министър е кандидат за директор на УСБАЛО

Д-р Станимир Спасов оглави Специализираната болница по хематология


Бивш министър и бивш шеф на агенцията за медицински одит са сред кандидатите за директор на Университетската специализирана болница за активно лечение по онкология в София. Желаещите да заемат поста са общо четирима, пише в новия си брой в. „Сега“.

Бившият директор на Раковата болница д-р Валентин Ангелов подаде оставка, след като беше обвинен от прокуратурата, че е ощетил с близо 2 млн. лв. болницата с неизгодни покупки на лекарства.

Документи за конкурса е подал д-р Стефан Константинов, министър на здравеопазването в първия кабинет „Борисов“. Той е акушер-гинеколог и в момента работи в „Майчин дом“. Конкурент му е бившият директор на Изпълнителна агенция „Медицински одит“ в кабинета „Орешарски“ д-р Симеон Василев. Хирургът е бил и депутат от БСП, а също е оглавявал областната болница в Перник. За поста ще се бори и проф. Здравка Валерианова, която в момента е директор на Националния раков регистър. Тя вече е била начело на Раковата болница. Кандидат е и лекар от болницата, посочва изданието.

То допълва, че вече е финализиран конкурсът за директор на Националната специализирана болница по хематология, чийто директор Георги Михайлов стана депутат от БСП. Там поста ще заеме д-р Бранимир Спасов. 
 

Коментари