Публикация

ОБИЧАЙТЕ КОЖАТА СИ

ПОГРИЖЕТЕ СЕ ЗА КОЖАТА СИ С БИЛКОВИ ПРОДУКТИ


От съществена важност е да сте запознати с грижите, които е необходимо да полагате за кожата си, за да бъде тя красива и здрава. Човешката кожа е удивителна тъкан. Тя разкрива вашата жизненост и младост, като същевременно с това играе основна роля в защитата на тялото от множество външни фактори и влияния. Кожата предпазва от много бактерии и вируси и е ключът към безусловната красота.

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло, чрез който организмът се пречиства от токсини. Тя е в тясна връзка с работата на вътрешните органи, особено с храносмилателната система, черният дроб, кръвта, белите дробове и имунната система.  Кожните заболявания и нарушенията в нормалното състояние на кожата се отразяват пряко върху функциите на тези системи. Проблемите с кожата могат да бъдат признак за нарушения в храносмилането и неправилно хранене. Сухата кожа може да бъде симптим за проблеми с жлъчката и недостатъчен прием на витамини. Мислете за кожата си като огледало за цялостното състояние на тялото и организма си. Колкото повече грижи полагате за правилното функциониране на вътрешните органи, толкова по-добре ще изглежда кожата ви.

Хидратация
Приемането на достатъчно количество течности е от основно значение за състоянието на кожата. Пийте поне по осем чаши вода на ден, за да бъде тя свежа и красива. По този начин не само ще имате стегната и гладка кожа, но и ще пречистите тялото си от токсини. Маслата също имат много важна роля за копринено меката кожа. Кокосовото масло е отлично за тази цел. Добре е да приемате 1 – 2 супени лъжици кокосово масло днесвно, за да си набавите необходимите хранителни вещества.. Можете да го  разтваряте в смути или да го добавяте към кисело мляко с овесени ядки. Кокосовото масло може да се използва и като подхранващ крем за лице и тяло, като нанесете тънък равномерен слой върху кожата.

Правилно хранене
Хранете се здравословно и приемайте богати на хранителни вещества храни. Плодовете, зеленчуците, ядките, зърнените храни и семената са храни, имащи отлично влияние върху кожата. Намалете приема на бяла захар, бяло брашно, пържено и кофеин.

Детоксикация
Колкото по-пречистени са вътрешните ви органи, толкова по-сияйна ще бъде и кожата ви. Отлични резултати можете да постигнете чрез посещение на сауни, ексфолиращи продукти, билкови чайове и спорт.
 Прекрасна добавка, подпомагаща детоксикацията на тялото и подобряваща храносмилането е трифала. Приемайте  по 1 ч.л. или по 2 капсули трифала на Органик Индия с голяма чаша топла вода сутрин, за да хидратирате тялото и да ускорите процесите на детоксикацията. Повече информация за трифала

Подхранване
Много билки могат да подхранят кожата и да я защитят от преждевременно стареене. Съществуват много природни продукти, богати на антиоксиданти, които спомагат за обновяването на увредените клетки и правят кожата свежа и здрава.  
Един от тях е хранителната добавка „Млада кожа” Това е природен продукт на основата на биосертифицирани индийски билки, който подпомага процесите на регенерация на кожата. Добавката има благоприятен ефект върху кожните раздразнения и допринася за нейния блестящ и здрав вид. Повече информация за добавката „Млада кожа”.

Божествена маска за мигновено съживяване на кожата
Това е една маска против стареене, която можете да направите сами и в домашни условия. Нанасяйте я върху кожата веднъж седмично, за да хидратирате и освежите кожата. Изключително лесна за изпълнение, тази маска ще накара кожата ви да сияе.
Смесете в купа:
•    2 супени лъжици овесено брашно
•    масло от нийм или стрити на прах части от растението. Нийм подпомага процесите на
изчистване на кръвния поток и има антибактериално действие.
•    куркума – за цялостно подхранване на кожата
•    амалаки – този богат на антиоксиданти плод участва във всички аюрведични формули
за блестяща кожа и здрава коса и нокти
•    добавете прясно мляко или вода до получаването на пастообразна консистенция.
Добавката на Органик Индия „ Млада кожа” съдържа и трите съставки на маската и за ваше улеснение може да изсипете съдържанието на 2 капсули чисти билки в сместа от мляко и овесено брашно.
По желание можете да добавите :
•    при суха кожа – 1 супена лъжица авокадо
•    при зачервявания и проблемна кожа – 1 супена лъжица алое вера
•    при акне – допълнително още 1 супена лъжица нийм

Нанесете маската върху измито лице и я оставете за 20 минути. Изплакнете с хладка вода.
Подсушете кожата и нанесете овлажняващ крем.

Коментари