Публикация

Д-р Брощилова: Предразположените към гъбични инфекции задължително трябва да подсушават краката си

Според дерматолога от УМБАЛ „Александровска“ през лятото има риск от появата на инфекция с т.нар. епидермофити


През лятото има риск от появата на инфекция с т.нар. епидермофити - специфичен вид гъбички, които засягат пространството между пръстите на краката, а понякога и цялото ходило.

 

Това каза пред CredoWeb дерматологът от УМБАЛ „Александровска“ д-р Валентина Брощилова. Ето защо е важно да с спазват определени санитарни норми,.

 

Според нея почистването на долните крайници трябва да задължително да се случва поне веднъж на ден. По думите й, хубаво е да не се ползват агресивни сапуни, а козметични средства, които са по нежни и не разрушават най-горния слой на кожата. „Задължително е да се подсушава и да се обръща специфично внимание на междупръстните гънки. След като сме измили крайника е хубаво да останем известно време с голи крака“, каза тя.

 

Д-р Брощилова заяви, че когато човек има предразположение, може да развие гъбична инфекция много лесно. Опитът показва, че много хора получават рецидивно такива проблеми почти всеки летен сезон. Затова те трябва да взимат терапевтични и профилактични мерки.

 

„В лицето на Fungi spray ние лекарите виждаме един много добър помощник. Това е един продукт, който е безопасен. Той е с растителни качества и същевременно е с много силен противогъбичен ефект“, каза д-р Брощилова.

 

Според нея гъбичните инфекции биха могли да бъдат овладени с локални средства тогава, когато става въпрос за засягане на самата кожа. Aко имаме сърбеж, мехурчетата, зачервяване, залющване, удебеляване на зоните по гърба и меката част на ходилото, може да използваме локални средства.

 

При проблеми специалистът препоръча употребата на Fungi spray ежедневно в рамките на една седмица и след това профилактично един път в седмицата.

Препаратът може да се използва и за дезинфекция на обувките и чорапите.

 

Когато обаче става въпрос за засягане на нокътните плочки, е задължително да се обърнем към дерматолог, който може да препоръча използването на Fungi clear - специален продукт за третиране на проблемни нокти.

 

Коментари

Пенка Кацарова
28 юли 2021 15:56

Благодаря,Ви! Полезна статия!🌹

Страхотна статия , д-р Брощилова !