Публикация

Екипи на ВМА подсигуриха мачовете от Европейското първенство по баскетбол за мъже до 16 г.

Екипи на ВМА подсигуриха мачовете от Европейското първенство по баскетбол за мъже до 16 г.

Добро сътрудничество


Военномедицинска академия и Българска федерация по баскетбол /БФБ/ затвърдиха доброто си партньорство.
 

В периода 10-19 август София бе домакин на Европейското първенство по баскетбол за мъже до 16 години, а ВМА за поредна година се погрижи за медицинското осигуряване на турнира.
 

Дежурните екипи на „Спешен болничен травма център”, „Отделението за спешна медицинска помощ” и Клиника „Спешна терапия” бяха на разположение и в постоянна готовност да откликнат в случай на нужда.
 

В първенството се включиха 24 отбора от цяла Европа, като общо участниците – състезатели, треньори и съдии, наброяваха около 450 души. Мачовете преминаха сравнително спокойно, а до намесата на медиците се стигна при едва петима от участниците в тях.
 

От Българската федерация по баскетбол благодариха на ръководството на ВМА за отзивчивостта, доброто отношение и професионализма в досегашното си сътрудничество и изразиха готовност то да продължи и занапред.
 

Като национално отговорна институция ВМА винаги е подкрепяла с експертиза подобни мероприятия, а партньорството с БФБ стартира през 2014 г. и продължава ежегодно във връзка с провеждането на Европейските първенства за  мъже, чиито домакин е българската столица.

Коментари