Публикация

БЕЗУМИЕ: Родители обричат децата си на глад и жажда умишлено с цел...

Нова мода застрашава здравето и живота на най-малките


За никого не е тайна, че отговорността за здравето и живота на децата е на техните родители/настойници. Те са тези, които взимат решение за начина им на живот, за навиците им, грижат се в тях в здраве и болест. След като напоследък веганството придоби нечувани размери и се насрушахме на родители, които отказват да раждат в лечебно заведение, отказват лекарски грижи, отказват лечение, хранят новородените със зеленчукопроизводни, сега има нова мода - глад и жажда. Но не от икономически съображения, а от здравословни. Според много от съвременните мами и татковци - гладът и жаждата ще излекуват децата им.

В социалните мрежи има родители, които споделят на каква гладна диета са поставяли болните си деца. Без храна и без вода с цел-детоксикация на организма, което си е чисто безумие. Дори най-големият невежа би трябвало да знае, че водата е основното нещо, от което се нуждае всеки здрав организъм, а болният- в пъти повече. Водата е тази, която детоксикира, а липсата й води до интоксикация. Оставяйки децата без храна и течности, де факто родителите ги обричат на тежка увреда.

Проф. Донка Байкова, специалист диетолог е категорична : Правилният хранителен режим е изключително важен за изхода от всяко едно заболяване. Той е третата терапия в комплексното лечение на всяко заболяване, наред с медикаментозната и хирургическата терапия. НО - тази терапия, диета или хранителен режим трябва да се назначат от лекар, от медицинско лице. Хранителен режим, а не глад и в никакъв случай жажда.

Когато се внушава на детето, че храната е източник на болест, без да бъде възпитавано в правилно хранене, се създават предпоставки то да страда от сериозно хранително разстройство с тежки последици.


 

Коментари