Публикация

Най-модерният лазер в урологията – вече в „Токуда“ 

Най-модерният лазер в урологията – вече в „Токуда“ 

Holmium Pulse 120H има безспорни предимства при безкръвно лечение на хиперплазия на простатата, камъни в уретерите и в бъбреците


С най-съвременния лазер в урологичната хирургия беше оборудвано Отделението по урология на Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда. Това е Holmium Pulse 120H, модел 2017 г.

Този апарат има безспорни предимства при минимално травматично и безкръвно лечение на заболявания като хиперплазия на простатата, камъни в уретерите и в бъбреците.

„При лазерното отстраняване на увеличената простатна тъкан процесът на вапоризация (изпаряване) е изключително щадящ. Практиката показва, че при пациенти, лекувани с новия лазер, възстановяването е изключително бързо.
Катетърът може да бъде отстранен почти веднага, като е възможно пациентът да се прибере вкъщи още в същия ден“, пояснява д-р Калоян Давидов, началник на Отделението по урология и медицински директор на Аджибадем Токуда.

По време на уретероскопия с лазера могат прецизно да бъдат разпрашени камъни по хода на пикочопроводите и така да се избегнат усложненията. При камъни в бъбреците апаратът позволява едновременното провеждане на лазерна литотрипсия и аспирация на парченцата от раздробения конкремент, уточнява д-р Давидов.

С новия лазер и инсталирането на робота „Да Винчи“ Отделението по урология се утвърждава като водещ ендоурологичен център в България, с богат опит в извършването на модерни, минимално травматични и щадящи оперативни интервенции. 
 

Коментари