Публикация

Проблеми в общинската болница в Карлово, управителят предложен за освобождаване 

Проблеми в общинската болница в Карлово, управителят предложен за освобождаване 

Лечебното заведение с огромни дългове, голямо текучество на медицински персонал


Съдбата на управителя на МБАЛ „Д-р Киро Попов“ в Карлово д-р Христо Пелев ще бъде решена на насрочената за 31 август сесия на Общинския съвет, след като председателят на местния парламент Теодор Шойлеков (ПП ГЕРБ) внесе докладна с искане за освобождаването на шефа на здравното заведение.

Това пише в. „Труд“, като уточнява, че сред мотивите за предлаганата смяна на ръководството са лошото финансово състояние на общинската болница, слаби мениджърски умения и голямото текучество на лекари и медицински сестри.

Останалите мотиви са свързани с „неосъществяването на оздравителния план, пълният провал на преговорите да заработи отново хирургичното отделение и невъзможността да бъде стимулиран медицинският персонал да получава възнаграждения според извършената работа, става ясно от публикацията.

В същото време лечебното заведение трупа огромни загуби, като само за първото шестмесечие на 2017 г. те надхвърлят 250 000 лв.
В този четвърт милион не влизат големите разходи за лекарства и консумативи, които са в пъти над нормите, установени за този тип лечебни заведения.

Подробности по темата четете в новия брой на в. „Труд“.

Коментари