Публикация

Жена нападна медицинска сестра в Горна Оряховица

Жена нападна медицинска сестра в Горна Оряховица

Тя е задържана за 72 часа, срещу нея е образувано бързо производство за хулиганство с проявена дързост и цинизъм


53-годишна жена, осъждана за джебчийство и телефонни измами, ще бъде съдена по бързата процедура, след като нанесла побой на медицинска сестра в Спешното отделение на болницата в Горна Оряховица.

Инцидентът е станал вчера около 10:40 часа, информира в. „Труд“. Внучето на Румяна Томова паднало и си ударило главата, а тя и съпругът й го завели в болницата. Докато дежурната лекарка го преглеждала, 6-годишното момченце заплакало. Тогава баба му започнала да крещи и да ругае медицинския персонал, започнала да настоява на детето да бъде извършен повторен преглед, макар че първият още не бил приключил.

След минути разпрата се пренесла в коридора, където бабата на пострадалото дете и мъжът й продължавали да обиждат лекарите. В същото време медицинска сестра излязла от кабинета и им направила забележка да не викат. Тогава, крещейки, Румяна Томова се нахвърлила върху нея, зверски я ударила с юмрук в лицето и я ритнала в крака.

Персоналът на здравното заведение незабавно подал сигнал на тел.112 и в прокуратурата. 
Жената е задържана за 72 часа. Срещу Румяна Томова, която е от известния ромски клан Данковите в града, е образувано бързо производство за хулиганство с проявена дързост и цинизъм. Районната прокуратура в Горна Оряховица е внесла вече делото в съда за незабавно налагане на наказание.

По случая била разпоредена съдебно-медицинска експертиза на пострадалата медицинска сестра. Установено е, че й е нанесена лека телесна повреда. 

Изданието отбелязва още, че само преди седмица в Горна Оряховица е била инициирана среща между Районната прокуратура и болничното ръководство за набелязване на мерки срещу агресията над медици.

Работещите в здравните заведения в града разполагат с имейлите, с номерата на телефоните и факса на прокуратурата и имат възможност с бърз и директен контакт при нужда с дежурния прокурор. Освен това държавните обвинители работят приоритетно по такива сигнали, а разследванията се водят под формата на бързи производства.

Веднага се решават по същество от наблюдаващия прокурор и след изготвянето на съответния акт - обвинителен акт или споразумение, материалите по казуса се внасят в съда, коментира Даниела Харитонова от Районната прокуратура в Горна Оряховица пред „Труд“.

Коментари