Публикация

БАПЗГ осъжда остро всеки акт на агресия над медици

БАПЗГ осъжда остро всеки акт на агресия над медици

Апелираме за нетърпимост към хора, които си позволяват да се държат безпардонно към специалистите в бели престилки


Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи изпрати открито писмо до управителя на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ – Горна Оряховица и до медиите, в което изразява безпокойство си от нападението на медицинска сестра в лечебното заведение. БАПЗГ осъжда всеки акт на агресия над медицински специалисти.

 

                                                                     Открито писмо 
 

До 
д-р Иван Иванов, управител на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ - гр. Горна Оряховица; 
всички медии

Уважаеми д-р Иванов,
Уважаеми журналисти,

Разтревожени сме от факта, че въпреки взетите мерки за ограничаване на агресията от Министерството на здравеопазването, МВР и Прокуратурата, случаите на насилие над медици продължават. Поредният такъв случай е в Многопрофилната болница „Свети Иван Рилски“ в град Горна Оряховица, където късно вечерта в неделя, 27 август 2017 г., 53-годишната Румяна Тодорова си позволява да удря и рита медицинска сестра в коридора на спешното приемно отделение, като преди това бълвала обидни думи срещу дежурния медицински екип.

Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи осъжда остро всеки акт на агресия и насилие над медицински специалисти. Като партньор на Българския лекарски съюз, БАПЗГ съдейства да се съберат анкети от лекари, професионалисти по здравни грижи и пациенти в лечебните заведения, за да се види истинската картина на агресията срещу работещите в болничната и извънболничната помощ, и в центровете за спешна медицинска помощ. Очакваме БЛС да направи обобщение по анкетите.

Апелираме още веднъж към обществеността и медиите да проявяват нетърпимост към хора, които си позволяват да се държат безпардонно и агресивно към специалистите в бели престилки, които непрестанно изпълняват своя човешки и професионален дълг в името на здравето и живота на своите пациенти.

 

С уважение:                                                              
Милка Василева,                                                          гр. София
Председател на БАПЗГ                                               28.08.2017 г.

Прикачени файлове

pdf

Коментари