Публикация

БЕЗОБРАЗИЕ: Ромите се чувстват царе в болницата, бият и не им пука

Защо боят в болниците продължава?


„Когато дойдат в спешната помощ, от ромския етнос винаги са специални, винаги бързат и са най-спешни. Това не е така – всички пациенти са специални. Подложени сме ежедневно на някаква атака от тяхна страна. Ежедневно сме заплашвани и обиждани”, сподели пред btv Петя Стоянова, която беше ударена от 53-годишна представителка на въпросния етност.

Ромката дошла в болницата с внучето си, което имало рана на главата, но както се оказва-раната не била нито тежка, нито спешна, нито е имало забавяне или отказ от преглед. Ромката обаче, нервна и нетърпелива, ударила медицинската сестра.

След нанесения от нея побой в спешното, Румяна Николова беше осъдена по бързата процедура и както стана ясно - това далеч не е първата й хулиганска проява. Побойничката вече има двегодишна условна присъда за подобна агресия. Пред властите, тя обяснила, че ударила сестрата без да иска..?!?!
Въпросът е-след като подобни инциденти не са изключение, а едва ли не-ежедневие, какви мерки се предприемат медиците спокойно да изпълняват дълга си? Защо пациентите си позволяват да посягат на медицинските специалисти?

Най-вероятно тази жена няма да престане с хулиганстването, след като първата й присъда...условна, не я е уплашила.

Коментари