Публикация

От печата: НЗОК е непознато съкращение по Черноморието

От печата: НЗОК е непознато съкращение по Черноморието

Българските туристи могат да потърсят помощ от всеки общопрактикуващ лекар, стига да са здравноосигурени и да представят здравна книжка


НЗОК е непознато съкращение по Черноморието, а медицинско обслужване по курортите може да се получи само срещу кеш.

Това пише в. „Телеграф“, като уточнява, че в почти всеки хотел има кабинет, но всичките „работят частпром, а прегледът започва от 120 лв.“.

Изданието припомня, че почиващите на море българи могат да потърсят помощ от всеки общопрактикуващ лекар, стига да са здравноосигурени и да представят здравна книжка. Ако състоянието е спешно, могат да позвънят и на телефон 112. 

„В противен случай ще трябва да станат пациенти на някой частен медицински кабинет, където само за слагане на обездвижваща превръзка например се плаща между 60 и 80 лева. Зашиване на рана струва от 140 до 180 лева, а премахването на конците - 60 лева“, отбелязва всекидневникът.

Безплатна е медицинската помощ само по плажовете във Варна и курортите Св. св. Константин и Елена и Златни пясъци. Тя се оказва от над 60 специалисти на ДКЦ „Св. Клементина“, коментира директорът на здравното заведение д-р Иван Иванов.

Подробности четете в новия брой на в. „Телеграф“.

Коментари