Публикация

Гергана Павлова е предложена за заместник-министър на здравеопазването


Гергана Павлова е предложението за заместник-министър на здравеопазването, съобщи премиерът Бойко Борисов.

Той уточни, че Павлова е била неговата номинация за поста директор на здравната каса.

„Моята кандидатура, която трябваше да предложим на парламента за шеф на касата, беше Гергана Павлова, но г-жа Борисова надделя”, уточни Борисов.

От 2008 г. до момента Гергана Павлова е мениджър в анализаторската компания IMS Health – България. Тя е икономист по образование.

Премиерът посочи, че сега има две нови номинации за директор на здравната каса, направени от новия здравен министър, които ще бъдат предложени на депутатите.
Той обаче не каза имена.

Министър-председателят съобщи още, че от ДАНС са му докладвали за образувани производства срещу няколко болници и посочи, че се надява прокуратурата да даде информация по темата.

Според премиера трябва да има таван на цените на лекарствата в лечебните заведения.

„Не може да няма таван на лекарствата. Всяка болница да си измисля цени, каквито си иска. Затова ще сложим таван на цените на лекарствата за болниците”, заяви Бойко Борисов.

Той посочи, че не би трябвало някои лекари да вземат заплата по 70 хил. лева.

„Ако има толкова добър хирург, за чиято дейност е необходимо да му се платят толкова пари - министерството ще намери такъв алгоритъм”, каза Борисов.

Новият министър на здравеопазването проф. Анна-Мария Борисова отбеляза, че заплащането ще се определя от размера на работата, тежестта и квалификацията на лекарите.

 

Коментари